SUIT MATTERS

Ik kwam in aanraking met SUIT MATTERS in 2019. Ik werd door een fan/ volger getipt op dit merk, wat destijds hun eerste stappen zette in de markt. Ik besloot het merk te benaderen, om hen te vragen of ik wat producten mocht gaan testen. Rosa Kleve, eigenaresse en bedenkster achter Suit Matters, reageerde enthousiast en stuurde mij wat producten op. De rest is history in een notendop: de producten bevielen, ik bracht het met al mijn oprechte enthousiasme binnen bij een aantal webwinkels, en het werd een grote hit, met name de bakuchiol, die Rosa in 2019 als één van de eersten in Nederland op de markt bracht. Ik ontmoette Rosa en kwam erachter dat zij nog meer ondernemingen had, waaronder www.puurenfit.nl waar ik in 2020 in dienst trad.

Later bleek, dat Rosa het Spaans benauwd had gehad, toen ik haar benaderde en met samengeknepen billen nagelbijtend afwachtte hoe mijn oordeel zou gaan worden. Ze had veel over mijn kritische reputatie gehoord en gelezen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen 🙂
Alhoewel ik inmiddels dus min of meer achter de schermen ben gaan werken bij SUIT MATTERS, is mijn oprechte enthousiasme altijd gebleven. Sterker, het is over de jaren alleen maar toegenomen. Er zijn inmiddels nieuwe producten uitgebracht en ook kan ik nu meekijken achter de schermen hoe zo’n product nu wordt ontwikkeld en geproduceerd. Dit was en is voor mij ontzettend leerzaam, ik steek er steeds opnieuw wat van op.
We zijn drie jaar verder sinds mijn eerste kennismaking met SUIT MATTERS en ik gebruik de producten dagelijks. Het varieert sterk in wat ik gebruik, maar in mijn dagelijkse huidverzorging-routines komt SUIT MATTERS prominent voor. Ik luister naar mijn huid en anticipeer daarop. Anders gezegd kijk ik goed naar wat mijn huid op een moment nodig heeft. Dat kan in seizoenen verschillen, maar ook naarmate mijn huid veroudert en om meer of andere behoeften gaat vragen. Tot nu toe voldoen de producten van SUIT MATTERS meer dan prima.

WAAROM SUIT MATTERS ?

Waarom ben ik ( nog steeds ) zo enthousiast ? Dat heeft met verschillende factoren te maken. Om te beginnen zijn de producten 100% meukvrij en met de meeste zorg , liefde en aandacht ontwikkeld om het milieu zo min mogelijk tot last te zijn. Suit gebruikt immers de mooie ingrediënten uit de natuur afkomstig en vindt dan ook dat we daar zuinig op moeten zijn en wat terug moeten geven.
Speerpunt twee voor mij, is dat alle producten multi-functioneel zijn, wat wil zeggen dat één product veel producten tegelijk kan vertegenwoordigen in werking. Dit is niet alleen gunstiger voor het milieu, maar ook goedkoper voor ons en we hebben op deze manier geen overvolle planken in de badkamer. De verpakkingen zijn doordacht, maar ook meteen een plaatje om te zien en dus je badkamer mee te verfraaien.
Suit Matters gebruikt alleen 100% gecertificeerde, biologische ingrediënten. Zo dragen de producten het NATURAL COSMETIC STANDAARD ( natural-cosmetics.cc ) keurmerk. Dit keurmerk wordt gezien als meest betrouwbaar, vanwege de zeer strenge eisen en controles, maar ook om het feit, dat de controles worden uitgevoerd door geaccrediteerde partijen. Wat dit keurmerk vooral garandeert, is dat er ABSOLUUT GEEN SYNTHESE in de producten aanwezig zijn. Als je dus dit keurmerk tegenkomt op een verpakking, kun je er als consument van uitgaan, dat het product daadwerkelijk 100% natuurlijk is., en niet bijvoorbeeld natuur-identiek of andere trucjes. Ook zijn er zeer strenge eisen gesteld m.b.t verpakkingen . Deze moeten 100% milieuvriendelijk zijn.
De tubes van SUIT MATTERS zijn gemaakt van gerecyclede materialen en kunnen na gebruik ook opnieuw worden gerecycled.  Verder dragen de producten het ECO CONTROL logo, dit is geen keurmerk, maar een controle organisatie die non food producten als reinigingsmiddelen en verzorging en cosmeticaproducten certificeert. Je kunt dit logo vergelijken met SKAL of CONTROL UNION.
De producten van Suit Matters worden samen met een formulator die alleen natuurlijke formuleringen samenstelt, ontwikkeld. Samen met Rosa ontwikkelen zij de meest multi-functionerende producten, waar je als consument echt oprecht blij van kan worden.
Omdat ik erg dichtbij sta, sta ik vaak langs de zijlijn mee te kijken hoe het zich allemaal vormt tot een product. Dit lijken eenvoudige stappen, maar dat is het niet. Indrukwekkend, hoe een product wordt gemaakt.
Ik stel mij altijd beschikbaar als testpersoon. Ik doe op deze manier stiekem een klein beetje mee in de uiteindelijke besluitvormingen. Misschien komt het mede hierdoor, dat ik zo oprecht groot fan ben. Ik weet waar Abraham de mosterd heeft gehaald, om het zo te formuleren 😁 Ik weet wat er ECHT in de producten zit, waardoor ik er echt 100% achter kan staan.
Maar waarom ik voornamelijk fan ben is omdat de producten WERKEN. Stuk voor stuk. Keer op keer wordt ik weer blij van de resultaten, die na drie jaar na kennismaking nog steeds optimaal zijn. Mijn huid wordt nog steeds erg blij van SUIT MATTERS.
Wat ik ook fijn vind, is dat het een Nederlands merk is en gewoon ook in Nederland wordt ontwikkeld en geproduceerd. Alles wordt nog steeds handmatig afgevuld en er is geen tussenkomst van een fabriek. What you see, is what you get. Ook wat betreft transport wordt rekening gehouden met mens, dier en milieu.

DE PRODUCTEN

Er zijn niet superveel producten, maar dat maakt het merk juist zo authentiek. Eerder vertelde ik al over de multi-functionaliteit van de producten, waardoor ook SUIT zelf geen honderden producten hoeft te ontwikkelen. Op dit moment zijn er dertien producten, maar er komen regelmatig nieuwe bij. Gekeken naar andere merken die al ruim drie jaar onderweg zijn, zien we grote verschillen in aanbod. Ik kom soms merken tegen die voor ieder wisse-wasje een gezichtscrème heeft ontwikkeld, wat het aantal niet alleen onoverzichtelijk veel maakt, maar ook keuzestress geeft. SUIT MATTERS doet hier niet aan mee. En heeft daarom één universele gezichtscrème. Dat potje volstaat. En is dus ook te gebruiken als nachtcrème, of een extra booster voor tussendoor. De facecream zit bommetje vol met zeer werkzame oliën en extracten. Wat veel ladingen dekt.
Waar SUIT ook vrij uniek in is, is het THALASSO MASKER. Dit is een zeer bijzonder masker op basis van poeder. Je moet zelf thuis het masker aanlengen met water ( KLIK HIER voor meer achtergrondinformatie ) In de beginperiode testte ik dit masker ook, zeer voorzichtig, omdat ik het best spannend vond, hoe mijn huid reageerde op zo’n intensief voedend masker. Maar vanaf dag één werd ik verliefd en gebruik ik dit masker 1 x per week.
Bakuchiol lijkt nog steeds mijn grootste liefde. Ik gebruik het , met tussenposes, nog steeds, en dus al dik drie jaar. KLIK HIER om alles over bakuchiol te lezen.

KAN IK DIT MERK AANBEVELEN ?

JA! En nee, dit roep ik niet omdat ik achter de schermen van dit merk werkzaam ben. Ik werk er feitelijk niet voor, al komt het voor dat ik zo nu en dan testpersoon ben en content verzorg. Mijn liefde en enthousiasme voor de producten van Suit zijn oprecht, eerlijk en transparant. En gebaseerd op MIJN ervaringen. Ik krijg nogal eens te horen dat ik ervoor betaald krijg of ik SUIT leuk vind omdat ik ervoor werk, maar dit is echt niet zo. Ik gebruik de producten met heel veel plezier. Uiteraard blijft mijn oordeel mijn oordeel en is het gebaseerd op mijn eigen ervaringen, maar gekeken naar de meest recente beoordelingen, reacties en ervaringen van SUIT gebruikers, ben ik gerustgesteld. Voor mij is SUIT MATTERS één van de meest pure, oprechte, transparante en eerlijke merken die er bestaan.
SUIT MATTERS kun je onder andere on line bestellen via www.puurenfit.nl maar uiteraard ook via de officiële webshop van Suit Matters: www.suitmatters.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN :

WIL JE MEER SPECIFIEK LEZEN OVER DE PRODUCTEN? klik dan hier om naar het overzicht te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *