Vegan boekweit crunchies

Erg simpel om te maken, maar wat een effect geven ze! Met een heerlijke vulling van chocoladeglazuur! Probeer daar maar eens vanaf te blijven!

SAM_1925-1200x800

Voor de ” crunch” in deze koeken heb ik kasha gebruikt. Kasha is niets meer of minder dan geroosterde boekweitkorrels. Je kunt deze kant en klaar kopen in de biowinkel, maar ook zelf even kort roosteren in een koekenpan ( boekweitkorrels) als je deze niet kunt vinden. Kasha is erg gezond, het is zeer rijk aan voedingsstoffen, maar is arm in suikers. Dankzij de noot-achtige smaak ideaal voor mensen met een noten-allergie! Kasha is glutenvrij. Kasha is enorm krokant. Je kunt het bijvoorbeeld ook toevoegen aan je eigen homemade muesli voor een lekkere crunchy bite.

IMG_2623

Dit heb je nodig:

Voor de koeken:

Voor de vulling:

  • zes flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • water
  • een eetlepel greenswweet-stevia sweet Xtra

IMG_2621

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Maak een papje van de ei-vervanger met het water.  Roer alle ingrediënten voor de koeken in een kom stevig door elkaar, voeg beetjes water toe tot de massa smeuïg maar nog wel opschepbaar wordt. Schep bergjes op de bakplaat en bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_2618

Maak een stevig glazuur door steeds kleine beetjes water toe te voegen aan de cacaopoeder en stevia. Besmeer steeds een koek met het glazuur en druk er een andere koek op. Laat drogen.

IMG_2619

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *