Vegan borstplaat crumble

Waarom zouden we alleen borstplaat eten tijdens sint Nicolaas? Nergens voor nodig toch? Ik maak daarom voor mijzelf regelmatig deze crumble, afgeleid van borstplaat. Het zijn harde zoete brokjes die je in / over alles kunt strooien. Heerlijk bijvoorbeeld op de boterham of cracker, in toetjes en desserts, als garnering over desserts, over taart en gebak, en je kunt het gebruiken als een suiker-korst op de cake. Mogelijkheden te over dus, maar waar ik het voornamelijk voor gebruik is door mijn kwark / yoghurt….want zoiets lekkers heb je vast nog niet geproefd!

De grap is dat het ingewikkeld lijkt om te maken, maar het juist kinderlijk eenvoudig is! Je hebt bovendien maar DRIE ingrediënten nodig. Je kunt de brokjes lang bewaren in een glazen pot op een koele donkere plek ( uit de zon, niet bij hitte bronnen ) Het is overigens geweldig lekker om door je eigen muesli mix heen te mengen! Je zult je vast afvragen, of dit nu echt gezond is. JA! Want het bevat amper suikers uit natuurlijke bronnen en daarmee is deze lekkernij ook geschikt voor mensen met diabetes. Het is verder vrij van dierlijke componenten omdat ik mijn eigen homemade havermelk gebruik. Het is vrij van gluten, lactose, casíne, suikers, en het is geschikt voor een koolhydraat -arm voedingspatroon.

Het ” geheim” zit hem in ERYTHRITOL. Deze meukvrije suikervervanger heeft een zelfde structuur als een gewone suikerkorrel. KLIK HIER om meer te lezen over eryhtritol. Verwen jezelf met deze heerlijke crumble, maar ook hier geldt: eet niet in één keer alles op. Geniet met mate.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ( liefst biologische ) erythritol
  • anderhalve eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • 225 ml havermelk of andere plantaardige melk

Zo maak je het:

  1. verwarm de oven voor op 190C. Bekleed de bodem van een middelgrote vierkante of ronde ovenschaal met bakpapier.
  2. roer de cacaopoeder door de melk
  3. schenk uit in de schaal en laat uitvloeien.
  4. strooi de erythritol gelijkmatig over de massa
  5. bak de plak in het midden van de oven in ongeveer 35-40 minuten. Laat daarna enige tijd goed afkoelen
  6. breek de plak in kleine brokjes en bewaar de brokjes in een glazen pot.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *