bananen broodjes

Dat is weer eens wat anders dan een worstenbroodje! De broodjes zijn glutenvrij. De broodjes zijn heerlijk knapperig, met als vulling een halve banaan! Heerlijk voor de lunch, als snack buiten de deur, en bij een high tea!

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

  • 400 gram boekweitmeel
  • twee flinke eetlepels fiberfin of psyllium
  • 150 ml ijskoud water
  • vier flinke eetlepels kokosolie/vet, zacht, op kamertemperatuur
  • een eetlepel stevia sweet xtra
  • een groot ei

Voor de vulling:

  • drie bananen, ieder in twee stukken gesneden
  • een ei, losgeklopt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de stevia + fiberfin door het meel. Kneed met de vingertoppen de kokosolie door het meel. Voeg het ei en het water toe en kneed tot een droge deegbal.

SAM_7078

Rol het deeg uit op een vel bakpapier, bekleed het deeg met een stuk plastic folie, en rol met de deegroller zo dun mogelijk ( of dikker, wat je wenst) uit. Snij er vierkante delen van. Leg op ieder vierkant deel een stuk banaan en rol deze om het deeg. Druk de zijkanten dicht en leg het broodje op de bakplaat. Besmeer de broodjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds tussendoor erg goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_7079

TIP: je kunt de broodjes nog extra bestrooien met bijvoorbeeld zaden, noten en pitten! Doe dit voordat ze de oven in gaan!

SAM_7080

 

2 Reacties op “bananen broodjes

  1. Hallo Monique ,

    Ik heb thuis het kokosvet van Royal green , moet je deze eerst smelten of mag je deze gewoon erdoor kneden?

    Groetjes Angelica

    • kan beiden 😉 Zorg wel in harde vorm dat het op kamertemperatuur is. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *