Bananen chocopasta

Soms zijn dingen zo simpel, dat je denkt ” waarom kom ik er niet eerder op?” Zo’n momentje had ik, toen ik uit puur toeval deze verrukkelijke chocoladepasta bedacht! Zo lekker, blijf daar maar eens vanaf!

Dit heb je nodig:

  • drie bananen, fijn gepureerd
  • enkele druppels stevia ( smaak naar keuze, ik heb chocolade gebruikt )
  • vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder ( je kunt ook gewone cacaopoeder gebruiken, of rauwe cacaopoeder, of carob)
  • drie eetlepels kokosolie

Zo maak je het:

Pureer de bananen tot een romige massa. Voeg de druppels en cacaopoeder toe en klop opnieuw stevig door. Voeg de kokosolie toe en zet de kom 30 seconden in een voorverwarmde oven. Haal de kom uit de oven en klop de licht versmolten kokosolie goed door de massa.

banaan-chocopasta 1

Gebruik een schone, glazen en goed afsluitbare pot. Stort de massa in de pot. Bewaar de chocopasta op kamertemperatuur en niet in de koelkast, omdat de pasta dan hard wordt. Buiten de koelkast gemiddeld 10 dagen houdbaar, maar….dat ga je vast niet redden! Gebruik bij het bewaren echter je zintuigen. Het algemene advies geldt voor een normale buitentemperatuur van gemiddeld 14 graden ( kamertemperatuur). Op warmere dagen moet de pasta in de deur van de koelkast worden bewaard. Je kunt de pasta ook direct in de koelkast bewaren als je dit prettiger vind. Haal de pasta dan wel ongeveer 10 minuten van tevoren uit de koelkast, zo wordt hij weer goed smeerbaar.

IMG_7384

Lekker op brood, door een toetje, ter garnering op ijs, of…zo uit de pot likken! 🙂

17 Reacties op “Bananen chocopasta

    • Zeker een week, ik heb het niet getest omdat het bij mij zo op is!

  1. heb jij een afbeelding van de cacao die je gebruikt in dit recept
    mvg riny

  2. verrukkelijk !!!!
    wat gemalen hazelnoten kunnen er ook nog bij, mmmm smullen!!!

    • ik tel geen calorieën, dat zou jij ook niet moeten doen. Het gaat om wat je eet en in welke hoeveelheden. Let in voedingswaarden vooral op suikers uit koolhydraten en vetten.

  3. Ik heb net mijn glazen potje even met kokend water afgespoeld. Daar heb ik de kokosolie in laten smelten en toe door het mengsel gedaan. Ik heb dus geen oven gebruikt. Is dit echt nodig? (bijvoorbeeld voor de houdbaarheid..) En zo ja op welke temperatuur dan? (de oven)

    • alles kan. Ik geef enkel een richtlijn, aan iedereen om er zelf een draai aan te geven. Als de oven toch aanstaat kan het snel in de oven, anders zet je idd een pot kokosolie in heet water. Het is om het even. Warme groet!

  4. ik heb deze heerlijke pasta ook gemaakt maar na 4 dagen kon ik hem weggooien omdat er schimmel op stond,wat heb ik verkeerd gedaan?
    het zat wel in een plastic kom maar wel met deksel er op en donker in een kastje.
    groetjes linda

    • Altijd bewaren in een glazen pot die je goed kunt afsluiten. Zeker met hogere temperaturen! 🙂 Succes!

  5. Hoi Monique,

    Wat is dit lekker zeg! Je maakt me helemaal blij met dit recept. In plaats van een paar druppeltjes stevia heb ik een paar theelepels kokosbloesemsuiker erbij gedaan.

  6. Heerrrrlijk!! Mijn man vindt dit ook heel lekker, terwijl hij lang niet al jouw recepten waardeert… (tja, ieder zijn smaak, he?). Inderdaad die tip van wat gemalen hazelnoot erdoor, is ook superlekker

  7. Het kostte even wat extra stevia maar toen vonden de kindjes hem erg lekker! En zijn zijn tutten wat dat betreft.
    Ik ben zó blij dat ik nu iets lekkers én gezonds kan meegeven naar school!! En in een handomdraai gepiept… dank je ????

  8. Heerlijk hoor, ik heb er wat gehakte amandelen door gedaan en wat rum aroma ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *