Snekkie fingers
Oeh, dat is lekker! Deze snekkie vingers zijn gemaakt met loempia rijstvelletjes. Deze kun je bij de toko kopen. Ze zijn niet biologisch. Helaas is biologisch erg slecht/ tot nergens verkrijgbaar.
Je kunt deze vellen werkelijk overal mee vullen. Ik koos voor deze snekkie fingers voor een heerlijk smeuïge vulling van bonen en gerookte tempeh. Deze tempeh vind je in de biowinkel van het merk Vegetalia. Uiteraard kun je ook gewone gefermenteerde GMO vrije tempeh gebruiken, en deze zelf marineren en kruiden. Ik adviseer de gerookte tempeh, deze geeft een geweldig lekkere smaak!
Dit heb je nodig:
- loempia rijst velletjes ( toko)
- 250 gram gekookte bonenmix ( ik heb bijvoorbeeld adukibonen, kikkererwten en zwarte bonen gebruikt) goed uitgelekt
- vijf/zes cherry tomaatjes
- 125 gram gerookte tempeh in blokjes gesneden
- vijf eetlepels gemengde kruiden naar keuze ( ik heb curry madras en ras el hanout gebruikt van Jonnie Boer)
Om te besmeren:
- gesmolten kokosolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer alle ingrediënten tot een smeuïge massa in de keukenmachine. Leg een schone, licht vochtig gemaakte theedoek klaar. Zet een kom met heet water klaar. Dompel steeds een velletje in het water, leg op de theedoek. Vul het vel met wat van de bonenpuree en rol het tot een ” finger”. Leg op de bakplaat. Besmeer de fingers royaal met de gesmolten kokosolie. Dit geeft een knapperig korstje. Bak de fingers in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds steeds goed controleren. Laat afkoelen, serveer daarna direct.
Lekker met homemade ( mosterd) mayonaise!
Je kunt in plaats van fingers ook pakketjes maken. Schep een flinke eetlepel in het midden van een rijstvelletje en vouw samen. Maak dicht met wat water.
Ooooh, dat ziet er erg goed uit!!