Chocolade/popcorntaart
OMG! Dit is zo’n onweerstaanbare taart dat niemand daar ” nee, dank je” op kan zeggen! De topping bestaat uit een laag chocolade-banaanpuree met daarop een laag popcorn en chocolade gemaakt van kokosolie. De popcorn kun je op vele manieren maken. Wat je in elk geval nodig hebt is ( liefst biologische, i.v.m GM) pof-maïs. Dit is lekker goedkoop. Je kunt de popcorn in de pan poffen of in de airfryer. Hoe je dit doet, lees je hier.
De taart is 100% meukvrij, dus: glutenvrij, veganistisch, ” shit-suiker” vrij, lactosevrij en vrij van kunstmatige E nummers.
Dit heb je nodig:
Voor de taart:
- 200 gram zonnebloempitten
- 200 gram pompoen pitten
- 150 gram havermout ( droog)
- 150 gram boekweitmeel
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- twee flinke eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra
- een banaan
- een half theelepeltje vanille bourbon
- een half theelepeltje ceylon kaneelpoeder
- 300 ml water
Voor de topping:
- twee bananen
- vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- zoete popcorn
Voor de chocolade:
- drie flinke eetlepels DWP of andere zuivere kokosolie, gesmolten
- twee flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- enkele druppels Greensweet-stevia chocolade druppels
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een hoge ronde vorm ( 20-22 cm) in met avocado olie of kokosolie, bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een fijne, smeuïge massa. Als alles te los-korrelig of te droog blijft, voeg dan wat extra water toe maar let op, dat je alles niet te nat maakt. Stort in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Maal de bananen met cacaopoeder tot een smeuïge massa. Besmeer de taart met de bananen puree. Strooi er een dikke laag popcorn overheen. Roer de cacaopoeder en stevia druppels door de kokosolie en zet 10-12 minuten in de koelkast terwijl je regelmatig even controleert of alles al terugstolt. Haal uit de koelkast en roer door. Wacht tot de massa stolt en besmeer over de popcorn. Laat drogen.
Tof dat je al je meukvrije recepten deelt!
Heb je enkele bewaartips voor deze lekkere taart?