Kefir broodjes

Ik werk 100% koemelk vrij, maar soms maak ik een uitstapje. Dit doe ik met kefir en biologisch/dynamische kwark en yoghurt. Als ik deze uitstapjes maak, zorg ik wel voor gefermenteerde zuivel. Kefir kun je zeer eenvoudig zelf maken. Maar als je geen zin/behoefte hebt om iedere dag kefir te maken, zijn er tegenwoordig zowel in de biowinkel als supermarkt kefir producten verkrijgbaar. Lees er alles over, door hier te klikken.

Je hebt kefir….en je hebt kefir…..is bio beter?

Zoals je in bovenstaand artikel hebt kunnen lezen onderscheiden de biologische en niet-biologische varianten nauwelijks van elkaar en komt in veel gevallen de niet-biologische varianten gunstiger uit in voedingswaarden. Waar wel enorm veel onderscheid in is op te maken is de prijs. Als je niet veel te besteden hebt en je wilt toch erg graag lekker en gezond eten, dan is  de kefir uit de supermarkt een ontzettend goed alternatief!

SAM_0224

Deze beker kefir is verkrijgbaar bij de AH en kost je maar 79 eurocent per 500 ml! Ik heb deze kefir ook gebruikt in dit ( budget) recept. Deze onweerstaanbaar lekkere broodjes zijn niet alleen knettergezond en lekker smeuïg, ze kosten ook nog eens bijna niets! Je kunt de broodjes ongedecoreerd laten of maanzaad en sesamzaad gebruiken. Deze kun je zeer voordelig kopen bij de toko. Dit recept is goed voor ongeveer zes/zeven broodjes/bollen.

SAM_0245

Dit heb je nodig:

Ter garnering ( optioneel)

 • maanzaad en sesamzaad

SAM_0248

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar. Pluk steeds wat van het beslag uit de kom en maak er ronde bollen van. leg op de bakplaat. Bestrooi met sesam en maanzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_0246 SAM_0244

 

 

5 Reacties op “Kefir broodjes

  • Hai Herman,
   Dat ligt aan veel factoren. Hoe jonger de velderwten, hoe bruiner ze kunnen uitvallen. Maar de meesten zijn bruin/paars van kleur. Warme groet!

 1. Ik maak zelf mijn eigen Kefir en dit soort recepten zijn erg welkom.
  Laat zien wat je allemaal met Kefir kunt doen. Ik ga het deze week maken.

 2. Monique, kun je in kefirbroodje, in plaats van havermout misschien ook iets anders gebruiken?
  Hoor graag van je,
  Hartelijke groet,
  Carin

  • probeer he gewoon uit`! Ik heb niets anders getest dus kan je nooit zekerheid geven of iets anders beter of slechter lukt. Ik adviseer dan ook altijd: probeer het gewoon uit! 😉 Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *