Chufa cakebrood

Chufameel is DE perfecte oplossing om de populaire hotelcake ( klef-cake) 100% meukvrij na te maken. Het geeft dezelfde structuur,  en heeft een heerlijke zachtre, milde zoete smaak. Ik bedacht een combinatie tussen cake en brood. Zo kun je op ieder moment van de dag heerlijk genieten van lekker, gezond en vers brood!

SAM_0444

Chufameel dus. Leuk Monique, maar wat the F…K is chufameel?????????Lees hier alle info! 

 

Dit heb je nodig:

  • 350 gram chufameel ( fijn of extra fijn)
  • 300 gram volkoren boekweitmeel
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een grote banaan, fijn geprakt
  • 300 ml haver/amandel of andere melkvervanging *
  • 125 ml water

( * je kunt het beste homemade melk gebruiken. Dit heeft een wat dikkere structuur. Klik hier om te lezen hoe je amandelmelk maakt en klik hier om naar het basisrecept te gaan om melk te maken)

SAM_0446

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een vierkante stenen broodschaal of bakblik in met wat avocado of kokosolie, bekleed vervolgens met bakpapier. Roer alle ingrediënten stevig door elkaar in een kom. De massa moet smeuïg zijn. Is het wat te droog, voeg er dan nog wat extra melk aan toe maar let op dat het niet te nat wordt. Stort de massa in de vorm en verdeel.

SAM_0443

Bak het cakebrood in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_0447

 

 

2 Reacties op “Chufa cakebrood

  1. Nou uhu. Broodcake is net klaar. Maar ik kan niet aan de smaak van chufa wennen 😕
    Jammer. Te hoge verwachtingen misschien….

  2. Hoi Monique,
    Wat zou ik als vervanger voor het boekweitmeel kunnen gebruiken? Zijn we allergisch voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *