cranberries ( gedroogd)

Cranberries zijn in verse vorm ontzettend gezond. Vers dus. Helaas eten we juist ontzettend veel gedroogde cranberries. Deze zouden aardig gezond zijn, als deze niet werden gedroogd met olie als zonnebloemolie en suiker, en/of alias suikers als fructose-glucosestroop. Ook worden er diverse foefjes bedacht om het toch erg gezond te laten doen lijken. Zo wordt er bijvoorbeeld ook wel eens op een verpakking vermeld ” gezoet met ananassiroop” wat gewoon even zo goed suiker is. Vers gegeten zijn cranberries erg zuur en daarom niet echt favoriet. Gelukkig kun je ook zelf heel gemakkelijk gedroogde cranberries maken!

dit heb je nodig:

 

  • 350 gram verse biologische cranberries, gewassen en gedroogd
  • vijf eetlepels biologische erythritol
  • 150 ml coulis

 

Om te bestrooien:

 

  • erythritol suiker

ZO MAAK JE HET:

 

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.  Voeg de cranberries in een kom samen met de stevia/erythritol en de coulis. Roer dit goed door elkaar. Laat dit liefst enkele uren even trekken, maar dit hoeft niet. Gooi de massa ( met de coulis) op de bakplaat en verdeel. Bak de cranberries in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, controleer tussentijds goed, de cranberries mogen niet verbranden.Keer de cranberries tussendoor een keertje om.  Bestrooi de cranberries direct uit de oven royaal met de erythritol suiker en laat dit op de bakplaat ongeveer twee uur afkoelen. Voor het beste resultaat kun je de cranberries op de plaat een nacht laten drogen. Pel ze voorzichtig van het bakpapier en bewaar ze in een schaaltje op kamertemperatuur.

 

IMG_5604

 

 

 

3 Reacties op “cranberries ( gedroogd)

  1. Mijn vraag: zelf cranberries drogen wil ik zeker proberen! Maar U spreekt van coulis toe te voegen, wat is coulis ???
    Graag uw antwoord! Grtjs Lea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *