Hartige taart

Tussen alle zoete recepten ook een geweldig lekker recept voor een hartige taart! Deze taart kun je ook eten als lunch, of als warme maaltijd!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gefermenteerde tempeh in blokjes gesneden en gemarineerd in TeriYakisaus ( biowinkel)
  • 100 gram gesneden witte kool
  • 100 gram gewassen bladspinazie
  • een grote rode paprika, in blokjes gesneden ( zaadlijsten verwijderen)
  • een kleine prei in ringen
  • 40 gram alfalfa
  • een ui in ringen gesneden
  • twee grote eieren
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • een flinke snuf keltisch zeezout
  • vijf flinke eetlepels kruiden naar keuze ( bijvoorbeeld verschillende soorten Jonnie Boer kruiden,ik heb ” carabian spices” gebruikt in dit recept)
  • drie flinke scheuten tamarisaus ( biowinkel)

Om te garneren:

  • kerrie masala poeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ronde springvorm ( 20 cm) in met kokosolie. Bekleed vervolgens met bakpapier. Maal in de keukenmachine alle ingrediënten, behalve de tempeh blokjes en het meel en bakpoeder, tot een zeer fijne massa. Roer het meel, bakpoeder en tempeh blokjes door de massa. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, controleer tussentijds. De bovenkant moet goudbruin zijn verkleurd en enigszins hard aanvoelen. Laat de taart op een rooster zeer goed afkoelen. Bestrooi met de kerrie masala.

IMG_6306

IMG_6308

 

 

2 Reacties op “Hartige taart

  1. Hoi Monique,
    Ik lust heeeeel erg veel, alleen tempeh gaat hem niet worden. Met wat kan ik het vervangen?
    Verders is hij denk ik op mn lijf geschreven 😛

    Groetjes José

    • Haha, jammer dat je tempeh niets vind. Je kunt uiteraard ieder gewenst ander vleesvervangend product kiezen, zoals seitan of laat het anders gewoon weg en gebruik 150 gram gekookte linzen. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *