Haver ” sateetjes” ( vegan)

Nee…het is niet wat het lijkt! Dit zijn namelijk geen saté stokjes met pindasaus, maar…..heerlijke balletjes gemaakt van haver en een heerlijke chocoladesaus! De saus is gemaakt van het basisrecept voor chocoladevla. Om de vla wat meer vloeibaar ( dus saus) te houden, gebruik je minder bindmiddel ( arrowroot, biologische maizena, kuzu)  

SAM_6125

De ” sateetjes” zijn ideaal als traktatie op school, of bij de borrel, thee, koffie of high tea. Wil je juist pittige ” bitterballetjes”? Vervang dan de druppels stevia in het recept voor twee eetlepels kerrie masala. Gebruik dit recept voor de saus. Dit recept vraagt om een weektijd vooraf, van liefst 24 uur, korter kan ook: 2-4 uur. Zet de gevraagde 300 gram havermout met de 10 druppels stevia chocolade in water te weken. Staat er na de weektijd nog veel water op de mout, giet dit dan af.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram geweekte havermout in stevia druppels ( zie toelichting hierboven)
  • twee kleine bananen
  • 150 gram zonnebloempitten

Voor de ” saus”

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer de zonnebloempitten met de bananen tot een fijne massa in de keukenmachine. Roer de massa door de havermout. Draai kleine balletjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de balletjes in het midden van de oven gaar, in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_6122

Maak ondertussen de chocoladevla volgens het recept. Rijg de balletjes per drie aan spiesjes. Serveer de chocoladevla ernaast.

SAM_6120

 

Een reactie op “Haver ” sateetjes” ( vegan)

  1. Oh, had meteen zin in saté… ff schakelen hoor ???? Dit weer nodigt uit voor spiesjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *