“..Monique, hoe ziet jouw ochtendritueel eruit? ..? Nou, zo!

Weet je wat ik best grappig en fascinerend tegelijk vind? Dat ieder mens zo zijn eigen ritueeltjes heeft en deze ook geheel zelf ontwikkelt. Da’s toch best indrukwekkend? 🙂 Ik vind in elk geval van wel. Ik kan erg geïnteresseerd kijken naar iemand die op geheel eigen wijze koffie maakt en drinkt, of hoe iemand een smoothie maakt.  Maar ook verzorgingsrituelen vind ik erg boeiend. Ik ga die van anderen dan meestal naast die van mezelf zetten en bekijken waarom die persoon het totaal anders lijkt te doen als ik. Het zijn soms levensgrote verschillen, soms kleine en soms wijken ze zelfs niet zoveel van elkaar. Zo heb ik bijvoorbeeld een kennis die zichzelf begint te wassen bij de voeten en zo omhoog werkend. Ik begin bij mijn armen, vriendlief zet de washand eerst op zijn gezicht. Geinig toch?

Naast zo’n persoonlijk ritueel gebruiken mensen ook graag steeds dezelfde producten als deze goed bevallen. Ik ook. Omdat ik een zeer gecompliceerd lijf heb, met een nog gecompliceerder huid en haardos, is het voor mij zelfs superbelangrijk om een paar steengoede producten te gebruiken. Dat vraagt meestal lange zoektochten. En heb ik dan eindelijk iets gevonden dan laat ik voorlopig niet los tot mijn haar of huid weer opnieuw in opstand komt. Gelukkig kan ik meestal wel wat jaartjes door met specifieke producten. Maar ik wissel uiteraard ook wel eens af, bijvoorbeeld met een deodorant of een showergel / bodylotion. Mijn haar, dat blijft wel een dingetje waardoor ik nooit van shampoo + conditioner verander als ik eenmaal MIJN TEAM heb gevonden. Maar ik ben dol op lekkere geuren. Vanille en kokos zijn favoriet, maar ik kan ook genieten van frisse bloemengeuren. Ik vind het daarom fijn, om eens in de zoveel tijd af te wisselen met deodorants, body/douche-wash en bodylotions.
Goddank is het anno 2020 steeds eenvoudiger geworden om een meukvrij alternatief te vinden. Steeds meer mensen gaan de synthetische meuk minder waarderen, of krijgen er last van. ( jeuk, schilfers, droogheid, roodheid, uitslag )
Onlangs werd mij tot drie keer toe door verschillende fans gevraagd, hoe mijn ochtend verzorgingsritueel eruit ziet. Dat bracht mij op een erg leuk idee, die ik meteen bij Rosa heb gedropt. Daarover later meer. 😊
Het idee ontstond spontaan. Ik ga een leuk artikel schrijven over hoe ik mij iedere morgen verzorg met de producten die ik op dit moment gebruik! Als het je geen hol interesseert, dan sla je dit blog lekker over, maar lijkt het je leuk, lees dan verder.

IEDERE DAG DOUCHEN?

Ik douche mij in de wintermaanden 1 x per week en in de zomer, als het nodig is, 2-3 x per week. Nog steeds kijken mensen mij verdwaasd aan als ik vertel dat ik maar 1 x per week gemiddeld een douche pak. Natuurlijk ben ik geen viezerik en was ik mij iedere morgen bij de kraan, maar het schijnt ongewoonlijk te zijn als je je niet iedere dag doucht. Ik douche mijzelf al zeker 20-25 jaar gemiddeld 1 x tot 3 x per week. En ik WAS mezelf dan ook alleen maar, ik sta er geen uren onder. Ik was mezelf grondiger bij de kraan dan onder de douche, zo ervaar ik dit zelf zeker. Dus waarom zoveel water verspillen als het niet nodig is? Bovendien bespaart het veel tijd. Voor mij werkt dit perfect en ik heb nog niemand horen klagen dat ik stink 😂 Ik heb in mijn netwerk aan mijn fans de vraag “ hoe vaak sta jij onder de douche? “ voorgelegd en daar kwam een stroom aan reacties uit voort, die werd gedomineerd door “ iedere dag tot twee keer per dag “. Ook hier merk je, dat het ongewoon lijkt als je je niet iedere dag doucht. Ik vind het persoonlijk erger, als we niet iedere dag ons ondergoed verschonen.
Ik was mij dus dagelijks bij de kraan, en daar neem ik tijd voor. Ik was mezelf grondig van top tot teen, omdat ik dit belangrijk vind. Ik heb een zachte meukvrije borstel waar ik mijn rug mee inzeep, en de rest gebeurt met een washand. Goed inzepen, goed afspoelen en goed afdrogen. Dan ben ik klaar voor de smeerbeurt met een lotion, olie of butter.
Wat ik gebruik is sterk seizoen afhankelijk. In de lente en zomermaanden gebruik ik verkoelende gels en lotions, in de herfst en wintermaanden gebruik ik oliën en Butters. Als we een droge zomer hebben, gebruik ik in de zomermaanden oliën als amandel olie, calendula olie en frambooszaad olie.
Ik ben iets honkvaster in showen-gels. Dit komt, omdat ik daar erg snel een reactie op kan krijgen. Heb ik dus eenmaal een goed merk gevonden, dan wijk ik daar niet zo snel vanaf en probeer ik met de beschikbare verschillende geuren af te wisselen. Onlangs vond ik een supergoed showergel van ECO COSMETICS. Dat merk verrast mij tot nu toe keer op keer. Ik ontdekte het merk een poosje terug via een tube styling gel die ik kocht in mijn biowinkel en sindsdien lijk ik HOOKED te zijn aan deze producten. Ze zijn stuk voor stuk ethisch verantwoord en bevatten pure bestanddelen. Ik gebruik daarom sinds een tijdje de SHOWER GEL van ECO COSMETICS. Ik ontving deze van Rosa, die deze voor puur en fit had ingekocht. Ik wilde het meteen gaan testen. En dat is meer dan prima bevallen.
De shower-gel is op basis van groene thee extracten en granaatappel extract. Het heeft daardoor een fruitig geurtje. Het heeft een zeer fijne textuur ( het spuit niet als snot uit de tube ) en het schuimt licht. De meeste echt pure / natuurlijke varianten showegels schuimen niet of nauwelijks omdat zet geen SLS bevatten. Enkel de pure zepen geven dan een licht schuimend effect. Wat zit er in de showergel?

WATER: hoofdingredient

LAURYL GLUCOSIDE: Deze verbinding wordt op een  bijzondere wijze geproduceerd – met stoom – en is behalve een stuk milder ook uitsluitend van kokosolie gemaakt . Dus GEEN SLS.

SODIUM COCOYL GLUTAMATE / DISODIUM COCOYL GLUTAMATE: beiden vervaardig / gemaakt uit kokosolie
GROENE THEE EXTRACT: wordt o.a gebruikt om de groei van genitale wratten te behandelen omdat het de celgroei kan stoppen . In verzorgingsproducten zorgt het voor een antibacteriële werking.
WIJNSTOK BLAD EXTRACT: ook wel druivelaar genoemd. Het heeft op huid en haar een zeer gunstige werking, zo versterkt het de haarvaten en kan het een gunstige uitwerking hebben op spataderen. Het kalmeert en verzacht de huid .
GRANAATAPPEL EXTRACT: super anti-oxidant!
GLYCERINE: gemaakt uit kokosolie
SODIUM CHLORIDE: ook wel natrium chloride
COCO GLUCOSIDE / GLYCERYL OLEATE: Heeft een plantaardige, zuivere oorsprong. Wordt gemaakt uit kokosolie en suikers.
BETAIN:Op de INCI lijst genoteerd als een ander stofje: TRIMETHYLGLYCERINE. Het heeft diverse benamingen, waardoor het op een etiket lastiger is om te onderscheiden. Meest voorkomend zijn COCOAMIDOPROPYL of COCOAMIDE-PROPYL BETAINE. Betaïne is een verzamelnaam voor de hele groep stoffen met een vergelijkbare, chemische structuur, met uiteenlopende eigenschappen. Industrieel wordt de stof geproduceerd uit kokosvet. Gebeurt dit niet natuurlijk, dan worden de vetzuren uit kokosvet synthetisch bewerkt tot er uiteindelijk de stof cocoamidopropyl ontstaan. Op natuurlijke wijze wordt betaïne gemaakt uit vis, bieten, spinazie, broccoli en peulvruchten. In natuurlijke cosmetica / verzorgingsproducten komt de benaming TRIMETHYLGLYCERINE meest voor. Het betreft een aan choline verwante stof ( B vitamine )
SODIUM PCA:een erg goede vocht-vasthouder, en zorgt voor een optimale huidbarriere-functie.
ALCOHOL: de milde variant, gemaakt uit graan.
CITROENZUUR: voor de houdbaarheid
FYTINEZUUR: huidverzachtende phytochemische stof verkregen uit Rijstzemelen.
PARFUM: LIMONENE, LINALOOL, CITRONELLOL; allen uit pure essentiële oliën verkregen
Heerlijk kort gehouden lijstje, daar hou ik van. De geur is erg fris en fruitig. Het blijft niet erg lang op je huid hangen, maar dat vind ik dan ook meer dan prima, omdat ik mij toch insmeer met een lotion o.i.d. Het maakt mijn huid super zacht en soepel en goed gehydrateerd. Zeker als je je bij de kraan wast, merk je sneller aan je huid of een product trekkerig aanvoelt of niet. Deze showergel is echt ideaal. Het reinigt en verzorgt met een paar simpel gehouden ingrediënten.
En dan de bodylotion van ECO COSMETICS. Deze is ook uit dezelfde serie. Dus met groene thee extracten en granaatappel extracten, maar met extra olijfblad. Laten we de ingrediënten onder de loep leggen:
WATER: hoofdingredient
GLYCINE SOJA OLIE: een soja olie die zeer rijk is aan eiwitten, en is een huideigen olie. Dit zorgt er o.a voor dat de huid meer vocht vasthoudt. Het houdt de intercellulaire stof in onze huid, tussen de huidcellen, op peil.
CAPRYLIC/ CAPRIC TRYGLYCERIDE: Natuurlijk gewonnen uit kokosolie. Een andere naam is gefractioneerde kokosolie. Kokosolie wordt gedistilleerd, waarmee het vloeibare deel van de kokosolie ( waar de vetzuren in huizen) wordt afgescheiden.
CLYCERYL STEARATE CITRATE: Een emulgator. Wordt vervaardigd uit verschillende planten-oliën.
OLIJF OLIE/ OLIJFBLAD-OLIE: beiden een echte weldaad voor de huid, werkt zeer verzachtend
GRANAATAPPEL-EXTRACT: ook hier de grote anti-oxidant
GLYCERINE: gemaakt uit kokosolie
ALCOHOL: de milde variant gemaakt uit graan
GEHYDROGENEERDE KOKOSGLYCERIDE: een emulgator die voornamelijk als stabilisator van olie-in-wateremulsies wordt gebruikt. Maakt de huid zacht en soepel.
GEHYDROGENEERDE LECITINE: ook een emulgator, uiteraard plantaardige winning en gen GMO
JOBOBA OLIE: zeer verzachtende olie voor de huid
SHEA BUTTER: hydraterend, maakt de huid zacht en soepel
KOKOS OLIE: multi tasker!
KAMILLE EXTRACT: kamille staat bekend als helend en verzachtend voor de huid
XANTAN GOM: klik HIER
GROENE THEE EXTRACT: fijn voor de huid
PARFUM: LIMONENE, LINALOOL, CITRONELLOL; allen uit pure essentiële oliën verkregen
Ook hier kan ik erg blij worden. Het toont dat het WEL KAN en het echt niet nodig is om zoveel chemische stoffen te gebruiken om een product te maken. De lotion is geweldig, ik vind hem super. Het trekt direct in, dat ik meteen mijn kleding aan kan trekken na mijn smeerbeurt. Het geurt licht fris. De geur blijft niet erg lang hangen op je huid.

DEODORANT

“ dejootjes” zijn voor mij al nét zo’n ding als andere verzorgingsproducten. Onder mijn oksels kan het erg schraal, rood, en zelfs pijnlijk worden als ik bijvoorbeeld een spuitbus zou gebruiken. Ik ben afgelopen jaren daarom meer dan fanatiek op zoek geweest naar de meest meukvrije alternatieven. Deze verdraag ik gelukkig erg goed. Ik heb ook nog een poosje zelf mijn deodorant gemaakt, maar op een gegeven moment leek dit niet meer te werken, het hield mij niet meer droog tijdens het sporten. Op dit moment ben ik verrukt van de allernieuwste deo’s van SUIT MATTERS, en nee, dat zeg ik niet omdat ik voor deze website werk. Ik zeg dit oprecht, omdat mijn oksels er onwijs gelukkig van worden. Ze zijn nog maar nét gelanceerd. KLIK HIER om naar mijn review te gaan. Ik was zelf nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze drie deo’s en kan dus als geen ander zeggen dat ze ECHT meukvrij zijn EN werken. Er zijn drie verschillende geuren, waarvan één ( de MINT geur ) op basis van zuivere, schone, talk is gemaakt. De andere geuren ( ORANGE en ROSE ) zijn op basis van baking soda. Ik wissel iedere dag af met steeds weer een andere geur. Ik was mijn oksels iedere morgen met een washand. Na het sporten was ik mij opnieuw van top tot teen, en herhaalt mijn ochtend ritueeltje zich, inclusief tanden poetsen

TANDEN POETSEN: 90% FLUOR-VRIJ, 10% FLOUR

Tandpasta is onmisbaar voor het onderhouden van je gebit en ik vind het daarom best belangrijk om daar wat tijd en moeite in te steken. Al jaren is de kwestie WEL / GEEN FLUORIDE? een heet hangijzer, zowel bij de consument als bij wetenschappers, onderzoekers en deskundigen. Ik hen daar eerder aandacht aan besteed. KLIK HIER.  De meningen lopen zeer sterk uiteen, waardoor er eigenlijk geen pijl op is na te trekken. Het gevolg is dat de consument heen en weer wordt geslingerd, want wat is nu wijsheid? We willen onder geen beding die rommel in ons lichaam krijgen of er maar enigszins aan worden blootgesteld, maar ja….gaatjes in ons gebit, daar zitten we ook niet op te wachten…..
Wat ik denk, is dat deze hele fluoride discussie erg genuanceerd ligt en er geen éénduidig advies is te vergeven. Want we leven in een maatschappij waarin alles kan, en daarom zijn er ook zoveel verhalen, oordelen, meningen en discussies. Ik kom daarbij toch weer terug bij mijn eigen tandarts. Wat hij in een notendop zegt heeft voor mij de meeste fundering.
Hij zegt dat het vooral te maken heeft met ons huidige voedsel, onze leefstijl en ons eet en drink gedrag. Als je mij al een poosje volgt, dan heb je vast de vele artikelen gelezen waarin ik vertel hoe erg het is gesteld met het extreme suikergebruik in ons voedsel. Dit is niet meer te ontkennen. We eten mierzoet. Maar drinken vooral mierzoet. Met name in gezoete zuivelproducten en frisdranken en sapjes vinden we extreme hoeveelheden suikers.  Het zijn continue, regelrechte zuuraanvallen op ons gebit. Als we naar jongeren kijken, drinkt de gemiddelde scholier zo’n 3/4 blikjes frisdrank en/of energiedrankjes, daarnaast wordt er veel kunstmatig en bewerkt voedsel gegeten, waardoor over een gehele dag minstens acht tot tien zuuraanvallen plaatsvinden. Peuters en kleuters krijgen sapjes mee naar school/ opvang, en tussendoortjes als mierzoete ontbijtkoekjes en andere op kinderen gerichte koeken ( Liga) Ook dit zijn aanvallen op een melkgebit. Mijn tandarts vertelde, dat een gaatje niet in een week ontstaat, dit heeft een lang proces. En juist die zuur-aanvallen zetten zo’n proces in werking. Hoe meer aanvallen, hoe sneller dit proces zal verlopen. Ook veroorzaakt het VELE eten ( we hebben zo’n acht tot tien eetmomenten per dag, en meer) snellere slijtage op van het glazuur. Loop eens door een stad of een drukke menigte, en het zal je verbazen hoeveel mensen eten en drinken, als je er specifiek op let. We eten en drinken een hele dag door. Vroeger werd snoep gezien als een boosdoener voor ons gebit. Dit zit nog steeds goed ingebakken: snoepen is fout, snoepen is verkeerd, snoepen is slecht voor het gebit. Dit is ontstaan, omdat snoep veelal bestaat uit suikers. Inmiddels bestaat AL ONS VOEDSEL uit veel meer suikers dan ooit tevoren, wat het daarom ook problematischer maakt voor ons gebit. Vind vandaag de dag maar eens een product waaraan geen enkele vorm van suiker is toegevoegd. Dat lijkt onmogelijk geworden.
Het is daarom allang geen zwart/wit beeld meer van ” snoep is slecht voor het gebit” want ook ons voedsel is slecht voor ons gebit, althans het meeste wat we in supermarkten kunnen kopen. In mijn artikel ga ik uitgebreid in op het effect van voedsel op het gebit, en geef ik ook tips.   Bottom line is volgens mij:
* Het gebruik van fluoride tandpasta’s is niet nodig, maar lijkt wel nodig omdat we te suikerrijk, en teveel zijn gaan eten en drinken
* Als je rekening houdt met wat je eet en drinkt, je eet en drinkmomenten matig houdt en je gebit goed onderhoudt, dan is fluoride niet noodzakelijk.
* Als je je gebit regelmatig zorgvuldig laat controleren/ onderhouden dor een tandarts/ mondhygiënist, hou je de vinger op de pols en kun je maatregelen nemen, als blijkt dat fluoridevrij poetsen voor jou negatief werkt.
* Ga niet af op indianenverhalen op internet, vertrouw op jezelf en jouw eigen intuïtie, en als je voor een fluoridevrije tandpasta kiest, kies er eentje die bij jouw persoonlijke gebitsverzorging past.
* Fluoridevrij wil niet altijd zeggen, dat het vrij is van schadelijke stofjes. Kies daarom liefst voor natuurlijke/biologische tandpasta’s.
* Kies AL-TIJD  een flouride-vrije tandpasta waaraan WERKZAME STOFFEN zijn toegevoegd, zoals Neem, Aloë Vera, propolis, neem,  klei, kalk en kruiden en specerijen als venkel en anijs.
Naar mezelf kijkend, gebruik ik afwisselend fluor en fluor-vrije tandpasta, Dit gaat al jaren prima. Ik heb zo mijn favorieten in Flour-vrije tandpasta’s. Dit wissel ik nogal eens af, maar er is één tandpasta die ik standaard gebruik: de HIMALAYA neem+ granaatappel tandpasta. Deze tand[padta vind ik echt “ the bomb”. Het is Flour-vrij, maar dankzij de neem zeer effectief . Wat zit erin?
XYLITOL: KLIK HIER om meer over xylitol te lezen.
GLYCERINE: plantaardig, gemaakt uit kokosolie
WATER geen commentaar
CALCIUM CARBONAAT: koolzuur zout van calcium
GEHYDRATEERDE SILICA: natuurlijk mineraal, wat licht schurend kan werken. In tandpasta’s komt het in gepaste doseringen voor waardoor het ons tandglazuur niet snel kan aantasten. Ter voorbeeld: als we in een appel bijten, is dat meer belastend dan silica voor ons tandglazuur.
GRANAATAPPEL-EXRACT: gunstig voor ons gebit. Het bevat veel flavonoïden, samen met de anti-baceriele werking een krachtige ontsteking-remmer.
ASCORBINE ZUUR EN LAURYL GLUCOSIDE: hier raakte ik een beetje verdwaald. HYMALAYA zegt dat ze dit maken uit kokosolie en…suiker. 🙄 Suiker? Voor ons gebit te reinigen? Gelukkig kunnen we opgelucht ademhalen, want glucoside is afkomstig uit een groep aan stofjes die van nature in planten voorkomen. Ze zijn opgebouwd uit een suiker en een niet-suiker. Meer lezen? KLIK HIER
SODIUM / DISODIUM COCOYL GLUTAMAAT: gemaakt uit aminozuren en plantaardige olie
STEVIA: puur extract ( steviolglycoside)
NATUURLIJKE AROMA’S: klik HIER om daar meer over te lezen. HYMALAYA zegt pure essentiële oliën te gebruikenCARRAGEENAN : carrageen
MENTHOL: gehaald uit pepermunt bladeren
XANTAN-GOM: KLIK HIER om alles over xatangom te lezen.
SODIUM BENZOAAT: natriumzout van benzoêzuur
ZEEZOUT: geen commentaar
POTASIUM SORBAAT: kalium sorbaat
TYMOL:terpenoîde uit de essentiële olie van tijm
VIDANGA EXTRACT: houtige klimplant-struik, komt veel voor in de ayrvedische wereld. Wordt veel gebruikt in de tandheelkunde.
TERMINALIA CHEBULA : een zeer onbekende vrucht die groeit aan bomen in Noord-India. In de Ayurvedische wereld wel enorm populair. In de Indische geneeskunde wordt de vrucht ingezet als medicijn. Haritaki, zoals het ook wel eens wordt genoemd, heeft antivirale en anti-bacteriële eigenschappen.
BELLERIC MYROBALAN: eveneens een medicinale plant in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. De bladeren van deze loofboom worden gebruikt om o.a een extract te maken. Het extract wordt o.a ingezet bij ontstekingen.
AMLA: Indiase kruisbes
INDISCHE ARABISCHE GOM: ook wel “ echte” Arabische gom genoemd. Afkomstig van een Inheemse boom in o.a Afrika.
NEEM: . Neem ( spreek uit : NIEM ) is een boom / struik uit de Mellaceae familie. In India wordt deze boom al decennia’s lang gebruikt voor medicinale doeleinden en wordt het als insecticide gebruikt.  Na ongeveer vier jaar gaat de boom vruchten dragen. Na 10 jaar kan de boom zo’n vijftig kilo vruchten leveren. Deze  ( steen ) vruchten lijken erg op olijven , hebben een dunne schil en vrij bleek / geelachtig vruchtvlees. Ze smaken bitter/ zoet. Van de vruchten wordt olie geperst. Het extract wordt gezuiverd en er blijft een licht stroperige massa over, die een laag smeltpunt heeft ( 23•C ) Er zijn maar liefst meer dan veertig actieve bestanddelen ontdekt in neem-olie. De bestanddelen AZADIRACHTINE en SALANNIN zorgen voor de insectenafwerende werking in de olie. Het werkt in perfecte harmonie met mens, dier, plant en milieu, en wordt ook vaak gebruikt als een natuurlijk bestrijdingsmiddel. De olie wordt bijvoorbeeld toegepast om planten te beschermen tegen schimmels. In de biologische / dynamische landbouw wordt neem erg veel gebruikt. In tandpasta’s werkt neem tegen tandbederf, kan het tandplak tegengaan, kan het tandvlees versterken en gaat het ontstekingen tegen.
Deze tandpasta is super-geschikt voor iedereen die graag geen fluoride gebruikt. Het heeft een combinatie van biologische neem, biologische granaatappel en andere effectieve biologische kruidenextracten, voor de reiniging van de tanden, een frisse adem, gezond tandvlees en schone tanden. Door de Xylitol, een natuurlijke zoetstof die gewonnen wordt uit de Berkenboom, heeft de tandpasta een aangename smaak. Deze zoetstof wordt als tandvriendelijk beschouwd en gaat plak tegen.  Vrij van fluoride, parabenen, sacharine en sodiumlaurylsulfaat (SLS). Dierproefvrij. Het bevat diverse koudgeperste oliën:  koude extractie.Granaatappelextract: voor gezond tandvlees, sterke antioxidant ,Neembladextract: neem wordt al eeuwen toegepast om de tanden te reinigen, Terminalia chebula: wordt gebruikt om het tandvlees gezond te houden ,Arabische-gomextract: wordt gebruikt vanwege de verzachtende eigenschappen., De tandpasta is tevens gezoet met stevia Reboudina.
Dit is dus mijn dagelijkse ochtend routine. Ik ben erg benieuwd naar jullie ochtend routines! Laat ze hieronder achter!
NOTIFICATIE: de beoordeelde producten zijn voor beoordeling GRATIS verstrekt. Er zijn géen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen EBKELE BRON van inkomsten, ook niet uit kortingsacties. Dit artikel is 100% onafhankelijk en geheel op eigen initiatief geschreven. 

MO’S GOODMORNING! PAKKET VOORDELIG SCOREN! 

En dan nu terug naar Rosa, waar ik mijn ideetje voorlag. Ik vroeg haar of er een mogelijkheid bestond, om mijn hierboven besproken producten in één pakket aan te kunnen bieden tegen een zeer leuke prijs? Rosa is gaan rekenen en puzzelen en …. Ik mag het gaan aanbieden! 😀
Je kunt twee dagen lang ( 48 uur, woensdag 15 Juli + donderdag 16 Juli 2020 ) gebruik maken van deze toffe korting als je mijn favorieten ook wel graag wilt gaan uitproberen! In het pakket vind je:
– de ECO COSMETICS SHOWERGEL ( waarde € 6,95, klik HIER )
de ECO COSMETICS BODYLOTION (  waarde € 8,95, klik HIER )
– de SUIT MATTERS MINT deodorant ( waarde € 9,50, klik HIER )
– de HYMALAYA tandpasta ( waarde € 7,99, klik HIER )
Dit kost bij elkaar normaal € 33,39, jij kunt dit pakket nu voordelig bestellen voor € 26,71! Da’s mooi een korting van 20% !!!!!!
Wil je liever de producten los bestellen? Klik dan op de linkjes achter de producten hierboven in het groen . Daar krijg je géén korting op. De korting geldt alleen voor het pakket. Wil je het pakket bestellen? KLIK HIER! 
* Zolang de voorraden strekkend zijn
* Geen kortingscode nodig
* Lukt het bestellen niet? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur & Fit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *