Peerchutney

Chutney is een ingedikt mengsel van fruit, kruiden en specerijen, uien en suiker. Het vindt zijn oorsprong in India en komt van het woord “chatni”

Chutney wordt erg vaak gegeten als begeleider bij rijst en curry’s. Ik bedacht een wel heel bijzondere chutney!

DIT HEB JE NODIG:

  • twee peren,gewassen en in de schil gelaten, in blokjes gesneden
  • drie eetlepels homemade stem/bakgember (zie recept stemgember)
  • een eetlepel geraspte gemberwortel
  • een ui, fijn gesnipperd
  • een kopje geweekte rozijnen
  • een kopje geweekte blanke rozijnen
  • een eetlepel koriander
  • een snufje zwarte peper
  • een theelepel mosterdzaad
  • een theelepel kardemom
  • twee eetlepels nasi kruiden (biowinkel)
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • een eetlepel vanille bourbon
  • drie eetlepels kerrie masala

ZO MAAK JE HET:

Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer zeer kort,zeer licht. De stukjes peer moeten net even wat kleiner zijn vermalen.

Gooi de massa over in een pan (liefst gietijzeren) met dikke bodem,en breng alles onder regelmatig roeren op middelhoog vuur aan de kook.Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.Laat dit onder regelmatig roeren ongeveer 15 minuten koken. Als de peer mooi zacht is geworden en alles wat is ingedikt ,de pan van het vuur halen en af laten koelen. Daarna kun je de chutney overdoen in weckpotten. Bewaar liefst in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *