Slagroom taartjes ( lactosevrij)
Lente, zomer, herfst, winter en alles daar tussenin: deze verrukkelijke slagroomtaartjes maken iedere dag feestelijk! Je kunt de taartjes versieren met welk fruit uit de seizoenen je wenst. Zo kun je ieder seizoen weer een ander slagroom taartje op tafel zetten! De slagroomtaartjes zijn 100% meukvrij. En bevat dus ook geen lactose uit slagroom. Ik heb mijn eigen bedachte slagroom gebruikt! Het recept kun je hier vinden.
Dit heb je nodig:
Voor de taartjes:
- 200 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
- 100 gram fijn gemalen pecannoten
- 50 gram fijn gemalen blanke amandelen ( amandelmeel)
- een theelepel ceylon kaneelpoeder
- twee eieren
- drie eetlepels kokosolie, gesmolten
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
Voor de vulling:
- homemade slagroom ( recept vind je hier)
- vers fruit van het seizoen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, en vet een cupcake tray in met kokosolie. Roer alle ingrediënten voor de taartjes goed door elkaar tot het punt dat het handmatig van de lepel kan worden overgenomen. Kneed kort door tot alles goed is opgenomen en de kom ” schoon” is.
Trek steeds stukjes uit het deeg, en druk plat tussen de handpalmen. Vul er steeds een vormpje mee en boetseer tot leuke ronde taartjes. Bak de taartjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 13/15 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat ze goed afkoelen.
Maak de slagroom volgens het recept, en vul een spuitzak met de room. Haal de taartjes uit de vorm, en zet op een bord. Spuit de taartjes vol met de room. Garneer tot slot met vers fruit.
Je kunt er nog tal van lekkers aan toevoegen, zoals stevia poedersuiker, of noten, zaden, en pitten!