Snelle cheesecake

IMG_4333

Soms heb je een enorme zin in cheesecake, maar geen zin om uren in de keuken te staan. Met dit recept hoeft dan ook helemaal niet! Je bent binnen nog geen uurtje inclusief baktijd klaar! De cheesecake is bovendien knettergezond en glutenvrij.

IMG_4329

Ik heb voor de topping huttenkase-kwark gebruikt van het merk Danone. Je kunt meer over deze kwark lezen door HIER  te klikken. Je kunt uiteraard ook gewone  ( bio-dynamische) kwark gebruiken, of een biologische roomkaas. Maar de hutte-kwark is echt een aanrader omdat deze het beste van de twee werelden combineert 😉

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 150 gram amandelmeel
  • 250 gram lupinemeel of hazelnootmeel of amandelmeel
  • twee bananen, gepureerd
  • twee eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra 
  • eventueel een klein beetje warm water

Voor de topping:

Voor de garnering:

  • noten, pitten, zaden, kokosrasp, amandelschaafsel

IMG_4334

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een ronde, dichte bakvorm ( 20 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom samen en kneed tot een stevige deegbal. Als de massa te loskorrelig blijft, een heel klein beetje water toevoegen maar let op dat je de boel niet te nat maakt. Stort de bal in de vorm, druk met de handpalmen uit en maak er een bodem van. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 -35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen

IMG_4332

Doe alle ingrediënten voor de topping in een pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg al roerende nog 50 ml water toe. Schenk de massa op de bodem en laat enige tijd afkoelen en opstijven in de koelkast. Daarna de topping bestrooien met wat je maar lekker vindt!

IMG_4335

Je kunt de topping ook naturel laten.

IMG_4328

….of bestrooi het met wat cacaopoeder!

IMG_4338

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *