Monique’s meukvrije moorkoppen

In mijn basiskookboek staat een heerlijk recept voor een meukvrije moorkop te maken. Deze is echter niet glutenvrij. Ik heb met volkoren biologisch/dynamisch speltmeel gewerkt. Toch wilde ik ook erg graag een glutenvrije variant uitproberen. Helaas lukten deze nooit. De soezen rezen niet mooi uit en werden van binnen niet hol. Eindelijk, na heel lang ploeteren, experimenteren en testen is het me dan uiteindelijk toch gelukt! Ik ben dan ook echt trots op dit recept, en deel hem graag met jullie! De eerste ECHTE 100% MEUKVRIJE moorkop!!!!!!!!

 

Ik heb gebruik gemaakt van homemade slagroom. Hoe je dit maakt kun je hier lezen. Je kunt ook biologische, lactosevrije verse slagroom kopen in de biowinkel. Het merk : swiss-premium.

sam_1195

Het staat bij de zuivelproducten in het koelschap.

sam_8518

Uit dit recept haal je vijf moorkoppen. Bind je short maar om, en get started!

DIT HEB JE NODIG:

  • 100 ml water
  • 100 ml haver of andere melkvervanging
  • twee flinke eetlepels fiberfin of psyllium ( ik heb fiberfin gebruikt, geeft het allerbeste resultaat)
  • 120 gram rijstmeel
  • 60 gram kokosolie
  • drie verse eieren

Voor de vulling en topping:

  • 200 ml homemade slagroom  of lactosevrije biologische slagroom
  • een theelepel stevia sweet Xtra

Voor het chocoladeglazuur:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de fiberfin door het meel. Doe het water, melk, en kokosolie in een pan met dikke boden, en breng al roerend aan de kook. Zodra de massa begint te borrelen en de kokosolie volledig is gesmolten, het meel in één keer toevoegen en blijven roeren tot de massa vanzelf van de bodem loslaat en een soort bal wordt. Haal de pan van het vuur en zet op een onderzetter. Klop met een mixer één voor één de eieren erdoor. Vul een spuitzak zonder kartelmond met het beslag en spuit grote toeven op de bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten. LET OP: controleer ACHTER HET GLAS, doe tijdens het bakken de ovendeur niet open. Zodra de soezen mooi goudbruin zijn verkleurd, de deur snel openen en voelen of de soezen ook hard aanvoelen. Zet de oven uit, en laat de soezen met de ovendeur dicht ongeveer 20 minuten nagaren. Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen.

sam_8520

Maak een klein gaatje onderin iedere soes. Maak de slagroom volgens het recept, of klop de slagroom stijf met de stevia. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit de soezen vol.  Hou een beetje slagroom achter voor de toefjes.

sam_8522

Meng de cacaopoeder door de poedersuiker.Voeg steeds kleine beetjes melk toe tot een stevig glazuur ontstaat. Verdeel over de soezen en laat hard worden. Spuit tenslotte wat slagroom op het glazuur.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *