Grazy banaantjes

Hou je van banaan? Hou je van chocolade? Hou je van lekker knapperige koek met een zachte vulling? Dan zijn deze Grazy banaantjes je op het lijf geschreven! Ze zijn on-wijs lekker! En zeer favoriet bij kinderen. Je kunt de uiteinden maken van homemade chocolade of met een 100% suikervrije biologische pure chocoladereep. Deze laatste bevat wel wat meer suikers en vetten. Hoe je zelf chocolade kunt maken, lees je door naar mijn uitgebreide artikel te gaan.  Of gebruik dit zeer eenvoudige recept  Gebruik je liever een kant en klare reep? Laat deze dan au bain marie smelten.

SAM_0527

Dit heb je nodig:

  • twee bananen, fijn geprakt
  • 180 gram chufameel ( extra fijn)
  • 50 gram boekweitmeel
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 70 ml amandel/rijst/haver of andere melkvervanging

Voor de chocolade uiteinden: zie toelichting hierboven

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom tot een homogene, smeuïge massa. Draai er balletjes uit en rol deze tussen de handen tot een soort rolletje, leg deze in een kromme buiging op de bakplaat. Bak de banaantjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten. Laat volledig goed afkoelen.

SAM_0526

Doop de uiteinden steeds in de chocolade. Laat drogen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *