Klean kanteen RVS drinkflessen…waarom ze echt de beste zijn!

Ik ben wat je noemt een “ natnek” 😁 Ik drink veel en graag. Ik hou het uiteraard wel meukvrtij. Ik heb totaal geen enkele behoefte aan alcohol ( ik ben een NAD ) sapjes en frisdrank hou ik ver bij mij en mijn gebit vandaan, ik ben meer dan tevreden met water met wat stevia druppels erdoor voor een smaakje. Verder drink ik in de herfst en winterperiode zo nu en dan thee, maar ook dat is geen dagelijks terugkerend ritueel , ook kan ik helaas-pindakaas niet zo goed tegen koffie waardoor ik het niet drink. Ik maak regelmatig zelf lekkere drankjes, zoals komkommer drink en kokosdrink. Kortom: aan mij hebben supermarkt ketens geen goede klant als het komt op dranken.

 

WAAR ik mijn drank uit drink, vind ik al net zo belangrijk geworden als de drank zelf. Zeker in deze zeer zware tijd met Corona. Maar vooral ons milieu wordt flink belast door al het plastic afval wat wij alleen al aan drinkflesjes / PET flessen produceren. Loop eens na een warme dag over het strand, en je ziet met eigen ogen wat ik bedoel. We zijn wat dat betreft een stelletje asociale slonzen. Al het plastic wat rondzwerft komt uiteindelijk in het milieu terecht. We bevuilen ons eigen nest.
RVS drinkflessen zijn hip. De hippe trend zorgt ervoor dat we veel minder plastic flesjes gebruiken / kopen, en daarmee het milieu een groot plezier doen. Het is daarom, dat ik zelf al jarenlang alleen drink uit RVS en glas. Die flessen zijn zelfs een beetje mijn liefde geworden, ik kan echt verliefd raken op een hele mooie drinkfles 🥰 die voor mij perfect werkt. Over de jaren heb ik al heel wat flessen door mijn handen laten gaan, het ene merk na het andere. Er zijn maar zeer weinig merken die bij mij zijn blijven hangen. Eén merk die bij mij onder de toppers vallen is MADE SUSTAINED ( klik HIER) en….KLEAN KANTEEN. Over deze vrij bijzondere flessen ga ik in dit artikel / review alles vertellen.

KLEAN KANTEEN: THE STORY IN EEN NOTENDOP

Klean kanteen had een missie: ervoor zorgen, dat er een goed alternatief kwam op plastic drinkflessen en bewerkte aluminium drinkflessen. Zij kwamen als één van de eersten meer BPA vrije, roestvrijstalen drinkflessen op de markt en al snel groeide het assortiment uit tot wat het nu is. Er zijn verschillende formaten en varianten, als bidons, schoolbekers en thermosflessen.
De flessen van Klean Kanteen zijn gemaakt uit het zogenoemde 18/8 foodgrade RVS. . Het wordt ook wel AISI 304 RVS genoemd, of de 18/8  legering.  De 18 staat voor 18% chroom en de 8 staat voor 8% nikkel. Dit zorgt voor een optimale RVS legering.
De flessen van Klean kanteen bevatten een DUBBELE RVS wand. Dit biedt erg veel voordelen. Het zorgt ervoor, dat al je warme dranken ( koffie, thee, soep, bouillon, warme chocolademelk  🤪 ) tot VIER UUR warm blijven. Koude dranken blijven wel 16 UUR koel! Dat is erg fijn in de zomermaanden.
De flessen zijn 100% gegarandeerd LEKVRIJ. Door de zeer solide dop wordt alles hermetisch afgesloten waardoor er niets door kan lekken. De flessen zijn bovendien 100% gegarandeerd vrij van BPA, BPS en BPF. Er zit wel een kanttekening bij de doppen van de flessen van KK. 
Er zijn verschillende doppen verkrijgbaar :
een zogenoemde LOOP CAP 
– een zogenoemde SPORTS CAP
– een zogenoemde BAMBOE CAP
De doppen passen op iedere fles. De doppen zijn verkrijgbaar in geheel RVS en  vervaardigd uit polypropyleen (pp#5),  dit bevat geen gifstofen en is BPA vrij. De doppen zijn tevens verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Het mondstuk van de sportscap is van zacht siliconen gemaakt Alle doppen zijn 100% gegarandeerd lekvrij, op de SPORTS CAP dop na. Waarom? Dit komt, omdat de sportcap een drinkventiel heeft. Hierdoor kunnen we de flessen direct gebruiken om uit te drinken, wat voor velen erg handig is. Denk aan sporters, of mensen die onderweg zijn in de auto. Door de vacuüm ventiel wordt gezorgd dat we de vloeistof uit de fles kunnen zuigen zonder dat er bijvoorbeeld gasvorming kan ontstaan. Als je uit een plastic fles drinkt, zie je dit effect direct, de fles zal indeuken. Omdat RVS niet zo flexibel is, werkt dit via het ventieltje anders. Dit zorgt er wel voor dat de fles niet gegarandeerd 100% lekvrij verklaard kan worden, alhoewel de dop gemakkelijk 99% lekdichtheid op zich kan nemen. Je moet de fles alleen niet bij je laptop in je tas mee vervoeren, dit kan risico voor lekken opleveren.
De LOOP caps zijn wel 100% lekvrij. Veel mensen kopen daarom een losse loop-cap naast de sportcap om de fles met de loopcap te vervoeren. De kunststof ringdop, de RVS ringdop, en de sportcap zijn geschikt voor de vaatwasser.
Er zijn twee soorten flessen: de CLASSIC versie, en de INSULATED flessen. Deze laatsten zijn het duurst in aanschaf. De insulated flessen zijn vacuüm geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat dranken / vloeistoffen veel langer koud / warm  blijven, het werkt dus een beetje als een thermosfles. Als je een koude drank in deze fles doet, zal het gemiddeld zo’n 16 uur koud blijven. Stop je er ook nog eens wat ijsklontjes bij, dan kan dit zelfs oplopen tot maar liefst twee dagen. Ook warme dranken en soepen blijven uren en uren warm. De meeste INSULATED flessen komen standaard met een bamboe dop, daar,ee kun je niet al te hete dranken mee afsluiten, je kunt dan beter voor een passende loopcap kiezen. KK heeft overigens ook mooie thermos-flessen, met een drinkbeker op de fles.
Alle flessen zijn er in matte varianten en in “ mirror” ( spiegel / glans) varianten.
De omgeving waar de flessen worden geproduceerd worden regelmatig bezocht en zeer streng gecontroleerd. Dit gebeurt soms onaangekondigd om goed te kunnen analyseren of de werkomstandigheden correct zijn en dat er op de juiste manieren wordt gewerkt. Klean kanteen stelt zeer hoge eisen aan goede en veilige werkomstandigheden voor hun werknemers, en dat deze een eerlijk loon krijgen. Er wordt streng toegezien op de regels m.b.t kinder arbeid, eerlijke arbeid, loon en uitkering van deze lonen, en de algemene veiligheid en de ethische behandeling.
Klean kanteen is tevens lid van “ 1% for the planet”. Dit is een organisatie die fabrikanten en bedrijven vragen 1% van hun opbrengsten te doneren aan non-profit organisaties die zich bezighouden met mens, dier en milieu. 1% van de bruto jaaromzet gaat naar tal van deze goede organisaties.
Sinds Februari 2020 heeft Klean kanteen zich aangesloten bij het CLIMATE NEUTRAL. Dit is een on-afhankelijk een rigoureus certificeringsprogramma. Er wordt gekeken of een bedrijf koolstofneutraliteit heeft behaald voor hun gehele broeikas-gas voetafdruk. Dit gebeurt door middel van emissiereducties en compensaties. Klean kanteen heeft sinds 2009 hun ecologische voetafdruk gemeten en weten te verkleinen. Samen met CLIMATE NEUTRAL hebben zij de C02 uitstoot gemeten , verminderd en gecompenseerd omdat dit een juiste keuze was voor huidige en toekomstige generaties. Klean kanteen is nu 100% koolstof neutraal in hun productie en levering van hun producten, wereldwijd.

ZEER BEGAAN

Zoals je kunt lezen, gaat KK ( klean kanteen) stappen verder dan de gemiddelde RVS fles. Het is daardoor ook een stuk prijziger in aanschaf. Dat is meteen het meest gehoorde argument om zo’n fles aan te schaffen: de investering kan knap prijzig zijn. Maar zoals dat met vele andere hoogwaardige kwaliteitsproducten betreft, is het elke eurocent in investeren waard. Ik heb mezelf dan eindelijk ook eens getrakteerd op twee hele mooie KK flessen: een sport-bidon en een INSULATED fles. Ik kocht ze bij ons zelf, bij puur en fit. Rosa heeft ze eindelijk ingekocht en sindsdien loopt het als een malle. Ik werd op slag verliefd op de gele INSULATED fles en de zwarte classic sportcaps bidon-fles. Deze heb ik inmiddels intensief in gebruik. En ze bevallen mij meer dan goed.
Zeker de classic fles met sportcap is tijdens het sporten ideaal, op de fiets is het geen enkel probleem om af en toe even bij te tanken. 😊 De INSULATED fles gebruik ik de rest van mijn dag. Ik sleep de flessen ook overal mee naartoe, zodat ik 100% verzekerd ben dat mijn drankjes vrij blijven van ongewenste bacteriën van anderen. Ik vind het gewoonweg nooit zo’n fijn idee om ergens uit kopjes / glazen te drinken in horeca gelegenheden. Ik denk dat ik dat een beetje heb overgehouden aan mijn studietijd waarin ik verschillende baantjes had in de horeca. Ik zag daar dagelijks dat er met de hygiene niet zo netjes wordt omgesprongen, en ook merk ik regelmatig dat bestek en glaswerk bij verschillende tentjes nog steeds smerig zijn ( lippenstift op de rand bijvoorbeeld ) Ik trek dat gewoon niet zo, en kies dan liever voor eigen meegebrachte flessen. Wat anderen daarvan vinden , daar heb ik schijt aan. 😁
Maar gelukkig zijn flessen tegenwoordig erg hip, en worden ze steeds meer overal geaccepteerd. Zeker in deze corona tijd denk ik, dat het echt slim is om je eigen drink-materialen van huis mee te nemen.
Afijn…..ik ben dus enorm happy en gelukkig met mijn twee nieuwe aanwinsten. Ik heb ze inmiddels een poosje dagelijks intensief in gebruik en ik wordt er allee maar blijer van. Ik kan niet wachten op de herfst en winterkou ( als we dit ooit nog mogen meemaken) zodat ik in mijn insulten fles alles heerlijk en lang warm kan houden. Warme choco…WHOE HOE! Ze zijn mij in elk geval iedere eurocent waard. Ik heb nog nooit zo lekker gedronken uit een RVS fles, bovendien geeft het mij een extra fijn gevoel, omdat ik daadwerkelijk iets teruggeef aan het welzijn van mens, dier en milieu.

Waar kan je de flessen kopen / bestellen?

Klean Kanteen is inmiddels langzaam maar zeker de Nederlandse markt aan het veroveren, ik kom ze steeds in meer biologische en gezondheidswinkels tegen. Maar ze zijn voornamelijk nog on line verkrijgbaar bij hoog aangeschreven gezonde webwinkels. Wij (www.puurenfit.nl ) mochten uiteraard niet achterblijven en Rosa heeft ze gelukkig eindelijk in het assortiment opgenomen. !

Ga voor het besteloverzicht naar DEZE PAGINA

Een reactie op “Klean kanteen RVS drinkflessen…waarom ze echt de beste zijn!

  1. Mijn vraag aan de flessen kenner..

    Wegens een extreme allergie voor nikkel kan ik geen isoleerfles verdragen van rvs. Wat is jouw tip?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *