Met de GAGGIA koffiemachines gezond en lekker genieten van koffie-specialiteiten! Ook voor veganisten!

Onlangs mocht ik de prachtige vol-automaat koffiemachine  van GAGGIA testen. Wat ben ik daar blij mee. Het geeft mij ( een koffieliefhebber die er helaas niet goed tegen kan ) ontzettend veel mogelijkheden om toch van koffie te kunnen genieten op een gezonde manier.  KLIK HIER om naar mijn uitgebreide review te gaan.

Ik ben lekker gaan experimenteren met de machine sinds ik hem in mijn bezit heb. Ik was ontzettend benieuwd, welke andere mogelijkheden er waren om een echt gezonde bak koffie te genieten.
Zoals eerder geschreven hou ik enorm van koffie, maar kan ik het niet zo goed verdragen. Met name de cafeïne is het probleem. Een klein kopje koffie eens per week trek ik nog, maar meer ook niet, omdat ik dan hartkloppingen krijg, en mij echt naar kan gaan voelen. Ook kan ik maagklachten ervaren. Dit ervaar ik overigens ook na een glas originele cola.
Ik gebruik daarom altijd cichorei koffie, een koffie surrogaat. Dit gaat prima. Liefst gebruik ik een mengsel van rogge, gerst en cichorei, dit geeft een meest haalbare koffie-smaak en dus belevenis zonder de nare gevolgen . Natuurlijk is dit niet echt te vergelijken met een echt kopje vers gezette koffie uit een goede machine, maar voor mij is het meer dan prima.
En dan heb ik nu dus een prachtige machine. Ik ben met de machine op avontuur gegaan, op gebied van het zetten van een hoogst haalbare gezonde koffie, en koffie specialiteiten. Daarbij let ik op:

– de koffie: zonder cafestol, kahweol, cafeïne

– plantaardig, geschikt voor veganisten

– meest pure en dus gezonde ingrediënten

Ik moet zeggen dat mijn experimenten meer dan goed zijn gelukt. Sterker nog, ik ben over-enthousiast. Mijn uitkomsten zijn zo ontzettend gezond te noemen dat je gerust een paar bakken per dag kunt drinken. Want: er zit GEEN KOFFIE in. En dat betekent ook geen cafeIne, geen cafestol en geen kahweol. Maar wel de heerlijke koffie-smaak en belevenis.
Daarnaast gebruik ik plantaardige ( haver ) melk Dit koop ik gewoon in de supermarkt onder het merk OATLY.
Deze havermelk is biologisch, en bevat geen rare toevoegingen. Het bestaat uit water, haver en wat zout. Absoluut de topper, als je havermelk kant en klaar koopt. De pakken zijn herkenbaar aan de blauwe/ witte letters , en wordt “ bio haver” genoemd. Let goed op, want er zijn onder dit merk veel verschillende soorten havermelk verkrijgbaar. Deze variant is de enige zonder toegevoegde meuk en is biologisch. Je kunt deze o.a vinden bij de AH en in vele biowinkels.
Qua cichorei koffie surrogaat kies ik voor de ZONNATURA en de CHIKKO. Zonnatura heeft als voordeel, dat het goedkoper is en beter verkrijgbaar ( in zo’n beetje iedere supermarkt ) Mijn voorkeur gaat uit naar de Zonnatura, niet alleen omdat hij goedkoper is, maar ook een mix bevat van granen( wordt daarom ook meergranen-koffie genoemd )  Ben je niet gecharmeerd van gluten, dan kun je beter de CHIKKO 100% geroosterde cichorei kiezen. Deze is wat duurder en verkrijgbaar in de biowinkel.

HEERLIJKE KOFFIE SPECIALITEITEN  ZONDER KOFFIE!

Ik was enorm nieuwsgierig of ik met de GAGGIA ook koffie-vrije koffie kon maken. Ik heb een cappuccino gemaakt. Ik heb een flinke eetlepel Zonnatura koffie in een glas gedaan, met een theelepeltje erythritol suiker. Daarna heb ik alleen de melk-opschuim-functie gebruikt. De havermelk wordt opgestoomd en in het glas gespoten.
En dit is het resultaat! Een heerlijke, ECHT GEZONDE cappuccino! Gemaakt van havermelk en koffie surrogaat. De smaak is meer dan lekker, ik heb echt een geniet-momentje gehad tijdens het opdrinken. Wat is dit fantastisch! 😃
Mijn volgende experiment was warme chocolademelk. Daarvoor heb ik anderhalve eetlepel carob-poeder ( maar biologische magere cacaopoeder kan uiteraard ook ) en een theelepel erythritol in een glas gedaan en opnieuw alleen de melk-opschuim-functie gebruikt…..ook dit ging meer dan fantastisch en HHMMMMMM….ik kijk nu al uit naar de herfst en de winter, dat gaan vele koppen warme choco worden dit jaar! 😋
Volgende probeersel was een latté. Hiervoor heb ik opnieuw anderhalve eetlepel Zonnatura koffie, en 5 -6 druppels zuivere stevia  in een glas gedaan, en de melk-opschuim-functie gebruikt. WAUW! Wat een heerlijke latté! 😍. En dat knettergezond! WAUW WAUW WAUW! Dit gaat een absolute topper worden in huize van der Vloed!
Ik dronk vroeger veel PACHA koffie. Dit merk is zo’n beetje de voorloper op de cichorei / koffie-vervangers Ik heb onlangs weer een pot gekocht in de biowinkel, waar ze nog volop verkrijgbaar zijn. Ik heb ongeveer twee eetlepels in mijn glas gedaan, daarop een theelepeltje stevia sweet , en een half theelepeltje vanille bourbon. Onder de machine heb ik de melkopschuim-functie weer gebruikt en…voila! Een heerlijke, koffie-vrije, veganistische vanille latté
OEH! Wat lekker! Ik heb deze lekkernij de COCONUT LATTE genoemd. Je maakt hem supersnel: druppel 5-6 druppels zuivere stevia  in het glas, en laat de melkopschuim-functie 2 x lopen. Bestrooi de schuimkraag met wat kokosrasp….GENIETEN!
Nog zo’n heerlijke ontdekking: de matcha/ lucuma latté. Doe een eetlepel lucuma poeder, en een afgestreken theelepel matchapoeder in het glas. Druppel er 5-6 druppels zuivere stevia bij, en gebruik de melkopschuim-functie op de machine….Dit moet je gewoon eens proeven!  VERRUKKELIJK!
Met de melk -kan  kun je ook water verhitten / opstomen. Je kunt hiermee bijvoorbeeld heet water aftappen om thee te zetten. Ik dacht ” als het met water kan, waarom dan niet met vers puur kokoswater? Ik heb een flesje kokoswater in de melkkan gedaan en op de melk-opschuimfhunctie gedrukt. In mijn kop heb ik anderhalve eetlepel cichoreikoffiea en drie druppels  zuivere stevia gedaan. Resultaat: een verrukkelijke drank met een verrassende smaak!
In de Ayurvedische wereld is het kurkumadrankje GOLDEN MILK heel populair. Ik bedacht er met de Velasco een lekkere variant op. Ik heb anderhalve eetlepel cichoreikoffie, een eetlepel kurkuma longa een snufje zwarte peper, een theelepel gemberpoeder en 5 druppels zuivere stevia in een grote kop gedaan, en twee x op de melk-opschuimfunctie gedrukt ( met havermelk )
Het resultaat is verbluffend goed! YUMMIE STUFF!
Ik hou van bio-dynamische karnemelk. En ik was erg nieuwsgierig, of de machine ook karnemelk trok. Ik heb de melkkan met bio-dynamische karnemelk gevuld en in de kop cichorei koffie met drie druppels stevia gedaan. Ook in de melkkan heb ik vier druppels stevia gedruppeld, en kort geroerd. Dit haalt het zure er wat af. Ik heb de machine twee x op de melk-opschuif-functie laten draaien. Het resultaat was verrassend. Er komt een dikke romige laag op de koffie! Dit ” vlokt” wel in je koffie, maar het is verder prima drinkbaar. Het lijkt erg op slagroom!

RESUMEREND:

De GAGGIA machines zijn niet alleen meukvrij, maar kan ook de meest gezonde koffie specialiteiten maken! Dit biedt erg veel mogelijkheden voor mensen die:
– veganistisch leven
– niet tegen koffie kunnen
– geen koffie drinken omdat dit niet gezond is
– ook graag voor kinderen lekkere en gezonde “ grote-mensen-drankjes” willen maken
– graag gezond en meukvrij willen leven
Voor mij is deze machine met mijn koffie intolerantie een geschenk uit de hemel. Geen gedoe, geen gehannes, en voor IEDEREEN is er wel een kopje koffie. De machine is supersnel, en heel veelzijdig. Ik hoop, dat ik met deze experimenten anderen heb weten te inspireren, om zo ook gezond van koffie te kunnen genieten!
MEER LEZEN?

10 Reacties op “Met de GAGGIA koffiemachines gezond en lekker genieten van koffie-specialiteiten! Ook voor veganisten!

 1. Eh….dus alleen een melkopschuim machine is in dit geval dus voldoende ? Scheelt een paar honderd euro!

  • dat kan, maar je mist dan wel nog vele andere mogelijkheden. Het is wat voor jou het meest gunstigste is.

 2. Goede opmerking Jolanda, wat kost dat zo’n melkopschuimmachine en kan het ook met een staafmixer misschien?

  • met een staafmixer is dit niet mogelijk, deze stoomt niets op en verwarmt niet.

 3. Priis hangt beetje af of handmatig of elektrisch is. Maar rond de 25 heb je al een elektrische. Blokker, bol.com, coolblue Lidl, gewoon beetje googelen…….

 4. Goedemorgen Monique, oh oh oh wat ben je goed en ik lig in een deuk dat je de bio karnemelk hebt geprobeerd…
  Ha ha dat kan jij alleen verzinnen. Waar woon je dan kom ik een bakkie doen!!
  We hebben de mooie Gaggia koffiemachine via jou aangeschaft en zijn tevreden.
  Wel even goed studeren hoe je hem kunt gebruiken, maar super lekkere en gezonde koffie en met jouw non coffee suggesties erbij en nu als SLAGROOM op de taart de karnemelk erbij echt een aanwinst te noemen. Geniet enorm van jouw blogs, dank je wel en een fijne zondag!

  • hihihi…tja…ik hou van experimenteren ! 😉 En het was echt best lekker! Als jij nog leuke suggesties hebt, geef ze maar door! Ik ben ook nog zo superblij met de Vlasco!
   Warme groet`!

 5. Wat een geweldige review. Vertrouw je 100% Mieke. Echt super je blogs te lezen. Geen hoge mate van verzinsel maar gewoon Hollands waarheid als een koe. Ook de Oatly review helemaal gelezen. Ik ben even verslaafd geraakt aan de Oatly WHOLE! En ja hoor na een week of wat vraag ik me af wat voor meuk erin zit. Ik voel het aan mijn nieren vooral. (Ach ja iedereen heeft een speciaal elke toch?) Dus ook bedankt dat je mijn beentjes weer op de grond hebt gebracht. Wel jammer want de smaak is ongewoon heerlijk. Echt. En het klopt op als de beste. Hmm. Hey blijft verdacht hè?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *