Vegan pecan/kaasspread

Ik ben niet al te dol op noten, op één uitzondering na: pecannoten. Daar kan ik geen genoeg van krijgen en moet ik mijzelf in bescherming nemen niet in één keer een hele zak weg te knagen 😉 Want ik vind ze onweerstaanbaar, als ik er eenmaal aan ben begonnen. Vroeger was ik absoluut geen fan van noten, ik heb ze echt ” leren” eten. Nu lust ik ze graag, al blijven ze geen echte grote favoriet in mijn top 10. Dat is anderzijds fijn, want ik eet nu iedere dag een handje noten en dat is precies genoeg om ervan te genieten, het echt lekker te vinden.

SAM_2940

Ik maak mijn eigen brood. Ik maak deze vrij simpel met bakpoeder, zonder gist. Dit heeft als groot voordeel dat je binnen nog geen drie kwartier een heerlijk vers geurend brood op de plank kunt zetten. Ik werk 100% glutenvrij (afijn…meukvrij) waardoor mijn broden erg lekker maar vooral voedzaam zijn. Er gaat altijd wel haver/mout door, want daar ben ik dol op. Op de boterham eet ik veel spreads die ik zelf maak. Ook jam, chocopasta’s en pindakaas maak ik zelf. Kijk op de website bij ” vullingen en beleg” voor alle recepten.  Ik bedacht een heerlijk smeuïge spread gemaakt van mijn favoriete noot, de pecannoot. Pecannoten laten zich perfect combineren met kaas. Omdat ik zelf geen kaas eet bedacht ik deze heerlijke kaasspread die geschikt is voor veganisten. Dankzij edelgist vlokken krijgt deze spread een heerlijke kaassmaak.

SAM_2942

Dit heb je nodig:

  • 175 gram geweekte pecannoten ( ongeveer 4 uur laten weken) uitgelekt
  • een flink kopje vol edelgistvlokken
  • 25 ml gesmolten kokosolie
  • 40 ml water
  • 15 druppels greensweet stevia vanille
  • een theelepeltje wijnsteen

Zo maak je het:

Gooi alle ingrediënten in ( liefst een HS) blender en maal tot de massa smeuïg is. Giet over in een goed afsluitbare schone pot. Bewaar op een koele, donkere plek.

SAM_2943

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *