Viva las Vegantaartje
Een heerlijke verwennerij, voor iedere gelegenheid! Lekker als traktatie, als lekkernij bij de koffie of thee, of bij een high tea! 100% veganistisch en meukvrij! Het taartje is goed voor zo’n zes personen.
Dit heb je nodig:
Voor de taart:
- 200 gram volkoren boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 5 gram spyllium of fiberfin
- 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- een grote banaan, fijn geprakt
- 250 ml amandelmelk, of kokosmelk, of andere melkvervanging
Voor de topping:
- 100 gram havermout ( droog)
- een half kopje kokosrasp
- 200 ml water
- een theelepel greensweet-stevia sweet Xtra
- blonde moerbeien
- 400 ml biologische kokosmelk, 24 uur gekoeld
- kaneelsuiker *
(* kaneelsuiker maak je zeer eenvoudig van 100 gram erythritol suiker met een flinke eetlepel ceylon kaneelpoeder. Erythrirol bestellen? Klik hier.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde bakvorm ( 18-20 cm) met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de taart in een kom tot een homogene massa. Stort in de vorm en verdeel. Roer de havrmout, water, stevia en kokosrasp stevig door elkaar en schenk over het beslag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Vijzel de moerbeien licht in de vijzel. Laat de kokosmelk uitlekken in een vergiet, en klop het vaste gedeelte stijf. Smeer over de taart. Garneer af met het moerbei-gruis en de kaneelsuiker.