Zwaar onder de indruk van nieuwe hair repair Cream van Earth Line!

Het klinkt wat gek, maar sinds mijn vijftigste ben ik pas ECHT gelukkig met mijn haar. Ja….natuurlijk wordt het hier en daar ( op mijn hoofd) wat dunner, maar mijn haar is nog nooit eerder in zo’n top-conditie geweest. Ik heb dit te danken aan verschillende factoren, waarvan de verzorging een grote rol speelt. Ik heb best lang moeten zoeken naar de juiste producten voor mijn wispelturige, dunne, vlassige , steile haren. Ik heb dan ook echt ontzettend veel geprobeerd, om tot mijn huidige top-team te komen. Ik maak er geen geheim van dat ik dolblij ben met de shampoo + conditioner van AFRICAN ORGANICS. Verder gebruik ik sinds 2017/18 een serum van Green People, wat mijn haar tussendoor een boost geeft. Of ik moet meer zeggen GAF, want sinds afgelopen zomer merkte ik op dat dit serum minder goed werkte. Het doet niet meer zo goed wat het voor mijn haar deed, en dat was het even een fijne opkikker geven. Om de éen of andere reden is de werking verminderd. Ik heb dit aan mijn kapster ( zeer professioneel iemand, heeft al veel prijzen gewonnen ) voorgelegd en zij bevestigde mijn vermoeden dat een product na een tijd minder goed kan werken. Dit heeft met veel factoren te maken, maar de meest belangrijkste is de leeftijd. Wat logisch is, omdat we hormonaal veranderen. Dat is ook waarom zwangeren bijvoorbeeld tijdens hun zwangerschap een dikke bos haar produceren en na de zwangerschap last hebben van haaruitval. Allemaal gemene trucjes van de hormonen. De hormonen hebben onwijs veel invloed op de staat en conditie van je huid en haren. Mijn kapster vertelde dat het vrij normaal is dat je haar een product wat jarenlang goed zijn werk deed, opeens minder goed kan werken. Dit was zeker bij mij het geval. Ik ben sinds deze ontdekking gaan zoeken naar een goede vervanging. Maar dat werd opnieuw weer zo’n enorme zoektocht dat ik het eigenlijk een beetje liet varen. Dan maar GEEN serum. Ik maakte mijn oude  tube op en liet het daarbij. Lees verder

UNOX vegetarische knakworstjes…….zucht!

Nu dat vegetarisme en veganisme meer gewoonlijker dan vreemder is geworden, springt de voedsel en levensmiddelenindustrie er maar wat graag op in. Vooral veganistische producten leveren ontzettend veel op. Plotseling veranderen heel veel fabrikanten hun verpakkingen en zetten er met koeienletters VEGAN op terwijl hun product al jaren niet uit dierlijke componenten bestaat, samenstellingen worden plotseling “ verbeterd” ( nu verbeterde receptuur! ) waarin dierlijke componenten zijn vervangen voor synthetische en andere kunstmatiger meuk, supermarkten liggen plotseling proppie-vol met veganistische producten. Het is een lucratief handeltje omdat er gerust duizelingwekkende verkoopprijzen gevraagd worden, de consument geeft het uit. Inhoudelijk stellen  de meeste producten  vrijwel niets voor, het is dus echt een goudmijntje. Lees verder

Je hebt appelmoes…en je hebt appelmoes, waarom je het beter zelf kunt maken!

Ik herinner mij nog goed, dat mijn oudste broer ( nu inmiddels 56 jaar oud ) in onze kinderjaren geen warme maaltijd naar binnen kon werken zonder een paar eetlepels appelmoes. Mijn ouders zagen het maar als een noodzakelijk kwaad, en dus stond er iedere avond standaard een pot appelmoes op tafel. Ik at het ook wel eens mee, maar voor mij hoefde het niet iedere dag en overal op / in/ tussen. Ik heb het wel altijd erg lekker gevonden tot de dag van vandaag. Met een groot significant verschil: ik maak het sinds ik het mij kan heugen, zelf. Ik kan mij niet herinneren, dat ik ooit een pot kant en klare appelmoes kocht. Waarom zou je, als niets meer eenvoudiger is om zelf te maken? Lees verder

kiwibessen, een heerlijk en gezonde snack!

Eén van de leuke dingen van de trends en hypes vind ik wel, dat steeds meer bereikbaar wordt dankzij het aanbod in supermarkten. Deze ketens liften maar wat graag mee o al die gezonde ditjes-en-datjes, en kunnen daarmee bakken vol geld verdienen . Ook op de groenteafdelingen zien we steeds meer bijzondere groenten en fruitsoorten, die we voorheen her en der in toko’s en groentespeciaalzaken en biowinkels konden vinden. Ook zien we steeds meer exotische fruitsoorten in supermarkten zoals papaya’s, drakenfruit, en kokosnoten. Het brengt veel van de natuur een stukje dichterbij de consument. En we kunnen steeds meer ontdekken waar we nooit eerder van hebben gehoord. De KIWIBESis zo’n vruchtje die we recentelijk steeds meer in supermarkten tegenkomen. Kiwibessen zijn nog niet echt ingeburgerd in Europa. Maar hopelijk komt daar zeer snel verandering in, want ze zijn meer dan alleen maar lekker! De kiwibes is een familielid van de Actinidia familie en wordt ook wel de mini variant van de wereldberoemde kiwi genoemd. De vrucht groeit in het wild in veel delen van China. Daarnaast is hij vindbaar in landen als Korea en in het noordwesten van Siberië. De meeste kiwibessen worden in Chili, de Verenigde Staten en uiteraard, het land van de kiwi, Nieuw Zeeland geteeld. Je kunt de kiwibes nog het beste vergelijken met een groene druif. Het heeft dezelfde grootte. Het bezit verder een eetbare, haarloze schil. De bomen waar de rassen van de Actinidia famile aan groeien produceren deze met een gladde schil. De schil behoef je dus niet te schillen en kun je deze net als een druif direct consumeren. Zeer prettig om bijvoorbeeld als gezonde snack mee te geven naar school!

Kiwibesssen zijn net als de gewone kiwi, ontzettend rijk aan vitamine C. Daarnaast bezitten ze aardig wat kalium,vitamine E en magnesium.  Ze zijn beschikbaar in het voorjaar ( Februari, Maart en April) en in het najaar ( September, Oktober en November) en hopelijk op steeds meer plekken.  Kiwibessen kun je zeer gemakkelijk consumeren, want je hoeft niets te schillen of af te pellen. Ze smaken heerlijk zoet en licht zurig, ze lijken qua smaak erg op de gewone kiwi. Maar ook qua uiterlijk zijn ze gelijk aan de gewone kiwi.

Kiwibessen kunnen op kamertemperatuur worden bewaard/nagerijpt. Wanneer de vrucht rijpt,kleurt de schil donkergroen. Als de kiwibessen zacht aanvoelen zijn ze eetrijp. Als de bessen rijp zijn, bewaar ze dan in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen. Laat ze echter  voor gebruik wel weer terug op kamertemperatuur komen.

Veganistische roomyoghurt maken met kiwibessen!

Kiwibessen zijn schattig om te zien. Het zijn als ware mini-kiwi’s en daar kun je dus erg veel leuks mee bedenken. Ze kunnen bijvoorbeeld erg leuk worden gebruikt als decoratie op taart en gebak. Maar ook in talloze recepten zijn ze geweldig. Dankzij de fris-zoete smaak kan het een baksel een fijne zoete smaak geven. Ik bedacht  met kiwibessen een lekkere variant op mijn inmiddels beroemde veganistische roomyoghurt ( KLIK HIER ) In plaats van ander fruit gebruik ik in dit recept kiwibessen en blauwe bessen. Vervang in dit recept dus simpelweg de watermeloen en banaan voor bessen en kiwibessen, en voeg er enkele verse blaadjes munt aan toe in de blenderkan.  Verdeel ook wat door midden gesneden kiwibessen op de yoghurt voor een leuke garnering! SMULLEN!

Drink met je billen bloot…..water uit een drink-kokosnoot! Wat is het?

Ik hou van kokosnoot.🥥 Alles erop / eraan/ erin / er omheen vind ik erg lekker en heerlijk geuren. Afgelopen jaren heeft de kokosnoot een enorme vlucht gemaakt door de wereld van voeding en gezondheid. Terwijl de kokosnoot in tropische landen als Sri Lanka, India en Thailand als de gewoonste zaak van de wereld wordt gezien, wordt de kokosnoot in de Europese landen beschouwd als een superfood. Met name kokosolie en kokoswater wordt gezien als iets wonderlijks. Lees verder