Meukvrij pasen!!!!!!! Maak zelf je gezonde paas lekkers!
Ik vind het het leukste feest van het jaar: PASEN! Het voelt vrolijk, het is vrolijk, en meestal is het lekker weer. De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap, en overal zien we vrolijke kleuren die onbewust een gunstige invloed hebben op ons humeur. Kinderen kunnen weer eieren gaan verven en verstoppen. Wat vond ik dat vroeger als kind spannend! Bovendien is mijn lievelingsleut geel, waar pasen vol mee is gekleurd.
Bij feest hoort…..lekkers. Tegenwoordig liggen in Januari de winkels al prop vol met paaseitjes, koek, chocolade, stollen en schuimpjes. Dit jaar ( 2019) is in Groot Brittanië een studie verricht naar de producten. Daaruit kwam naar voren dat het niet alleen veel te vroeg in de winkels lag, maar ook de portiegrootte is veranderd. Dit levert teveel verleiding, en teveel suiker op. De Britten pleiten dan ook voor een verkoop van paasproducten van hooguit twee weken voor pasen. Daarin hebben zij uiteraard een punt. Ook wij vinden in Januari al paaseitjes in de winkels. Ik zie het alleen hier voorlopig niet gebeuren. De paas traktaties liggen niet voor niets al zo vroeg in de winkels. Het is juist de bedoeling om ons te verleiden. Dit levert meer verkoop op.
Het is allemaal erg lekker. We kunnen tegenwoordig de gekst gevulde chocolade eitjes kopen. Dit betekent ook altijd wel weer méér suiker. Daar staan we nooit zo erg bij stil. We maken nauwelijks een echt onderscheid tussen een gewoon melkchocolade of puur eitje of een gevuld eitje . Een gemiddeld gevuld eitje bevat toch gauw zo’n 3 gram suiker, terwijl een ongevuld eitje zo rond de 2,3 gram suiker ligt. We weten hoe erg deze chocolade eitjes een dooreet-factor hebben…..Het suikergebruik in je dag kan onbewust enorm oplopen.
Zelf je paas lekkernijen maken
Gelukkig hoeven we niet afhankelijk te zijn van al die meuk uit de winkels. Want de lekkerste paaltraktaties kunnen we zelf maken. Het is best raar te noemen, dat we tijdens pasen alles uit de winkels kopen, maar tijdens kerst flink uitpakken om alles zelf te maken. Door voortaan ook paas traktaties zelf te maken skip je niet alleen ontzettend veel suiker en transvet, maar je houdt ook veel euro’s in je portemonnee. Vergis je namelijk niet in de bedragen die er worden gevraagd. Een gemiddeld zakje paaseitjes kost je al snel zo’n € 3 euro. Het is ook zo ontzettend leuk om te doen! Je houdt zelf de regie in handen, bepaalt zelf wat er wel / niet in gaat, en je kunt trots zijn op je eigen gemaakte passtaart, cake of stol !!!!
Moeilijk? Welnee. Mijn recepten hou ik zo makkelijk, simpel, budgetvriendelijk en eenvoudig mogelijk. Het kost je weinig tijd, en je kunt veel recepten van tevoren maken. Om je inspiratie te geven, heb ik hieronder een overzicht gemaakt van mijn paas recepten. Van taart tot eitjes, van cake tot koekjes, alles valt zelf te maken. En net zo lekker, net zo feestelijk!
Superleuk om te presenteren! Deze volgelnest taart maak je ook nog eens in zeer korte tijd! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Niet alleen schattig om te zien, ook nog eens onweerstaanbaar lekker! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Grappig, deze paas muffins! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
OOOH! Wat is deze luxe paasstol verrukkelijk! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Cross buns zijn in Engeland een jaarlijks terugkerend populaire paas-lekkernij. . Het zijn verrukkelijke kruidige broodjes, met een kruis erop. Ik bedacht er zo mijn eigen variant op! En of hij lekker is? Proef het zelf maar! Ik vind ze zo lekker dat ik ze voortaan het gehele jaar door regelmatig ga maken! Kinderen zullen er verrukt van zijn! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
OEH! Wat kun je hier nog over zeggen? Ik ben er stil van! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Heerlijke walnoot eitjes! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Net ff anders, deze chocolade eitjes! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
….of maak deze variant eens! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
HHHMMMM….Daar kun je mee tevoorschijn komen bij je gasten! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Bij pasen horen….verse eieren! Deze hier mandjes maken een paas ontbijttafel compleet! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Wat een schatjes! Daar zet iedereen toch graag zijn tanden in? KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Heerlijke zachte soft koeken! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Simpel, makkelijk, maar ooh-oooh lekker! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Ze zijn ook nog eens Vegan, deze mini paas stolletjes! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Super feestelijk, deze broodjes! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Hou je van amandelspijs? Dan zijn deze spijs plakjes een heerlijke belegging op de boterham, cracker, toast of wat je maar graag wilt beleggen. Deze spijs plakjes zijn geschikt voor veganisten omdat ze in plaats van eiwitten banaan bevatten als binder. Superlekker ! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Gewoon…omdat het kan, deze verrukkelijke chocolade broodjes! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Deze fruit broodjes maak je met zeer weinig ingrediënten! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Heerlijk luchtige zoete broodjes die nog het meeste lijken op naan-broodjes. Ze zijn supersnel gemaakt, met verse biologisch/dynamische zachte geitenkaas! Heb je geen bezwaar tegen koemelk, kun je ook biologische kaasspread gebruiken. Wil je het liever geen enkele vorm van lactose? Ook daar vind je oplossingen voor IN DIT RECEPT
Deze zoete eier broodjes kunnen overal! KLIK HIER VOOR HET RECEPT
Enorm populair, het koffiebroodje! Vroeger werd het voornamelijk geserveerd bij koffie, omdat dit luxe was. Tegenwoordig is het koffiebroodje vooral een snack. Koffiebroodjes bestaan uit een deeg, wat is gevuld met banketbakkersoom, krenten en rozijnen. Daarop gaat nog een glazuurlaagje, wat meestal een roze kleur heeft. Daar overheen gaat dan nog een laagje abrikozenjam, om de boel lekker klef en plakkerig zoet te maken. Mijn meukvrije recept vind je HIER
Gezellige paas koekjes! KLIK HIER VOOR HET RECEPT